עניין דופק מוזר כשנמדד עם האצבעות בצוואר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/08/2018 | 18:14 | מאת: י

שלום רב. אני בן 37. בעקבות תקופת חרדות ארוכה וענייני תחושות דופק או קפיצות שחשתי במשך שנים לעיתים רחוקות, ערכתי מספר בדיקות קרדיולוגיות(הולטר(35 עד 135 ממוצע 72), אקו במאמץ וא.ק.ג) שיצאו תקינות(למעט מספר בודד של פעימות מוקדמות מהעליות. אותן בדיקות נערכו באפריל האחרון. לאחרונה התחילה לי תופעה חדשה שלא היתה זכורה לי, כשאני מתרגש, או נבהל, או לפעמים ללא סיבה מיוחדת, חש תחושה בסרעפת כמו משהו שיורד למטה(כמה שניות), אני מניח אצבעות למדוד דופק בצוואר ובסיום התחושה הקצרה מאוד הזאת, הדופק שלי(באם רגיל או מהיר), כאילו עוצר ואז רק לכמה שניות בודדות הדופק שאני מרגיש מאוד איטי וחוזר לעצמו למה שהיה לקצב הרגיל שהיה לפני העצירה. כל זה כאמור יחד עם התחושה הפיזית עובר מהר. קורה כמה פעמים ביום ובעיקר בזמן התרגשות או בהלה אולי. בנוסף, עושה תרגילים לחיזוק השרירים וכשעושה תרגיל מתח, אני חווה פעימות מוקדמות, או תחושת רפרוף בדופק לשניות או אפילו שניה. משהו שלא היה לי כשעשיתי את אותו תרגיל עד לפני שבוע. האם יתכן והתופעה עם עצירת הדופק שתיארתי, יכולה היתה אולי להחמיר לי או לעשות נזק שבגינו אני מרגיש את הרפרוף הזה בזמן תרגיל המתח?(החלטתי לוותר על התרגיל הזה) האם התופעות הללו יכולות להתקשר עם סטרס וחרדה(הייתי חצי שנה בחרדות ומתחים) האם כדאי לי שוב לבקש בדיקות והאם מהבדיקות האחרונות שנעשו באפריל האחרון, יכול להיות שינויים, אולי עקב החרדה הרבה שהייתי בה(גם לאחר הבדיקות כאמור)

לא נראה לי שצריכים להיות שינויים מהבדיקות שעשית ושהיו תקינות. אם יש פעילות מסוימת שגורמת להרגשות שתארת פשוט צריך להימנע מאותה פעילות. טיפול טוב בסטרס ובחרדה נראה לי שיפתור גם את כל התחושות הקשורות לדופק.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים