דופק מעט נמוך בזמן מנוחה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/08/2018 | 22:59 | מאת: היי

היי דוקטור, אני בן 22 ולפני כארבעה חודשים הרגשתי קצת חלש ומדדו לי דופק שהראה 54, לפעמים הדופק אפילו יורד ל49, כשזה קורה אני מרגיש מעט מועקה בחזה , תחושה של אי נוחות. הודעתי על זה לרופאה והיא לא נראתה מודאגת (גם אחרי שאמרתי לה שאני לא בכושר בכלל), לאחרונה יצא לי להגיע למרפאה עם אחי ועל הדרך מדדו לי שם לחץ דם ודופק יצא לחץ דם 134 על 85, דופק 62 והרופא ששם הביע מעט דאגה לגבי הדופק הנמוך. דרך אגב אני נוטל מגנזיום ציטראט פעם ביום דרך כדור כבר שנה וקצת (ללא הוראה של רופא) אשמח לחוות דעתך דוקטור, תודה מראש.

טווחי דופק כפי שציינת אצל בחור צעיר אינם חריגים. באם אתה רוצה לבדק את התפועה באופן יסודי תוכל לבצע שתי בדיקות : 1. בדיקת הולטר דופק להעריך את טווח הדופק שלך לאורך יממה שלמה 2. בדיקת מאמץ,ארגומטריה ,לראות אם הדופק עולה במאמץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים