פענוח אקו לב בעקבות דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/07/2018 | 15:37 | מאת: מור

שלום רב, אמא שלי בת 55, מעשנת כבדה, משקל תקין, ללא דום נשימה בשינה עברה אקו לב אחרי תלונות של דופק מהיר וחולשה. בדיקות דם תקינות חוץ מברזל גבוה (170). אציין שהיא צריכה לעבור גם הולטר הקרוב. התוצאות: חדר שמאל תקין בגודלו ובתפקודו. Ef 55%-60% תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל: יחסי גלי A>E בעקומת זרימה טרנסמטרלית כביטוי להפרעה ברלקסציה של חדר שמאל. פרוזדור שמאלי: תקין בגודלו. פרוזדור ימין: תקין בגודלו. חדר ימני: תקין בגודלו ובתפקודו. המחיצה הבין פרוזדורית: שלמה. שורש האאורטה: תקין ברוחבו. האאורטה העולה: תקינה ברוחבה. קשת האאורטה: תקינה ברוחבה. מסתם המיטרלי: מבנה ופתיחה תקינים. מסתם אורטלי: מסתם האאורטלי מסויד ואינו מוצר. מסתם טריקוספידאלי: מבנה ופתיחה תקינים. מסתם הפולמונלי: מבנה ופתיחה תקינים. הפירקראד: אין עדות לנוזל פריקארדיאלי IVC תקין. בדופלר צבע: אי ספיקה האאורטלית במידה קלה (+) אי ספיקה טריקוספידאלית במידה מינימלית. לחץ במחזור הריאתי תקין. אשמח לדעת מה אומרות התוצאות והאם יש צורך בבדיקות נוספות, תודה מראש.

הממצאים באקו סה"כ קלים וללא משמעות המחייבת טיפול ספציפי . בדיקות נוספות לא נקבעות על פי תוצאות האקו אלא לפי התרשמות הרופא המטפל.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים