דופק לא סדיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/07/2018 | 17:58 | מאת: רונן

שלום, בן 23, ברקע דלקת מפרקים וקרוהן. היו לי בעבר (ועדיין יש מדי פעם גם כיום) הפרעות מסוג פעימות מוקדמות בכמות גבוהה - לפי ההולטר 800 לשעה. בחצי שנה האחרונה זה ירד ויש לי די מעט כיום. השאלה שלי היא: בימים האחרונים אני מרגיש שהדופק שלי לא סדיר- למשל עליתי היום במדרגות 4 קומות , כמה דקות אחרי המאמץ הדופק היה 100 בערך ובזמן שבדקתי את הדופק הרגשתי איך ברגע אחד הוא פתאום נרגע ויורד ל80, וכמה שניות אחרי זה הדופק חזר שוב ל100. אני אקבע תור להולטר לב חוזר אבל רציתי לשאול אם זה מטריד? תודה.

כנראה שזה מטריד אותך כי עובדה שפנית אלינו. נהגת נכון שהזמנת בדיקת הולטר שתוכל לתת תשובה לשאלה האם מדובר בפעימות המוקדמות שאתה מכיר או בהפרעת קצב שונה כמו פרפור פרוזדורים שהיא "קצת יותר מטרידה ".

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים