שומנים ומתן סטטינים ללא מחלות רקע

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

25/06/2018 | 08:54 | מאת: יחיא

שלום בן 64 בריא ללא מחלות רקע. לא מעשן . עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל פעם. ל.ד 130\80.משתדל לשמור על דיאטה דל שומנים אוכל הרבה ירקות ופירות. בבדיקות דם חוזרות סוכר בסביבות 98. טרגליצרידים 100. כולסטרול כללי 235. הרע 160. הטוב 52 לא נוטל תרופות . אמי סבלה מסכרת ויתר שומנים בדם.רציתי לברר האם יש צורך בנטילת סטטינים מאחר ויש חלוקי דעות גם בקרב הקרדיולוגים לדעת רופא המשפחה אין צורך בטיפול תרופתי להמשיך בדיאטה וספורט. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית.

בהיעדר גורמי סכון נוספים למחלת לב כמו עישון סכרת יל"ד או ספור משפחתי הייתי ממשיך בשלב זה בפעילות גופנית ודיאטה בלבד ללא סטטין. עם זאת רצוי שתגיע לערכי LDL מתחת ל 130

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים