דופק מטרה-האם רצוי להגיע במהירות או לאט?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/06/2018 | 09:33 | מאת: יפית

בת 67.עשיתי ארגומטריה והפסיקו אחרי 6 דקות במקום 8 דקות וההסבר היה שהגעתי לדופק המטרה שלי. האם להגיע מהר לדופק מטרה זה טוב או ההפך? קצב לב מנוחה85,בשיא המאמץ154.לח"ד-130/70 ובשיא 165/80.קצב סינוס icrbbb. זמן התאוששות4 דקות.בשלב הסופי-METS7. לא נוטלת תרופות מלבד אלטרוקסין. תודה

בבדיקת מאמץ המטרה הינה להגיע ל"דופק מטרה " הנקבע לפי הגיל. באנשים בריאים ככל שמשך הזמן בבדיקה שלוקח להגיע לדופק המטרה הינו ארוך יותר - הנבדק בכושר גופני טוב יותר. מי שבכושר לקוי - יגיע במאמץ קטן יותר לדופק המטרה. בסוף מה שבעיקר חשוב בבדיקת המאמץ איננו תוך כמה דקות הושג הדופק אלא מה היו הממצאים במהלך המאמץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים