צינתור ווירטואלי כמעקב אחרי התקדמות הטרשת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/06/2018 | 17:26 | מאת: ניצן

תודה ד"ר על תשובתך המהירה לשאלה הקודמת. באיזו דרך אני יכול לוודא מה הכיוון של הטרשת שגילו אצלי? האם רק דרך CT לב נוסף? אני רוצה לוודא שאני אכן מטפל בטרשת עם הסטטינים ושאני לא לוקח אותם לשווא ובסוף יתגלה שהסיבה לטרשת היא אחרת. האם יש דרך אחת לבדוק את זה? ואם אין, למה קופות החולים לא מאפשרות את הבדיקה? שוב תודה רבה מראש!

עם רמות שומנים כפי שתארת וממצאים ב CT קורונרי ברור שיש לך טרשת עורקים ושיש מקום לטפל בכולסטרול ולא לחפש דברים אחרים שאינם קשורים. הדרך למעקב היא קלינית - איך שאתה מרגיש במאמץ, ובבדיקות מאמץ כמו אקו או מיפוי לב במאמץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים