טרשת כלילית לא חסימתית קשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

13/12/2017 | 20:32 | מאת: לולה

שלום, אבי בן ה71 ביצע מיפוי לב בעקבות הפרעות קצב. הממצאים הצביעו על טרשת כלילית לא חסימתית קשה. אודה להסבר האבחנה (טרשת כלילית לא חסימתית קשה) ודרכי טיפול.

טרשת הינה בגדול שקיעת שומנים בדפנות כלי הדם הגורמת להיצרות חלל העורק והפרעה בזרימת הדם. בבדיקה של אביך יש חשד לקיום טרשת משמעותית אך אין חשד להפרעה משמעותית בזרימת הדם לשריר הלב. הטרשת מחייבת טיפול - תרופות להורדת כולסטרול (סטטין) תרופות לדלול דם ( אספירין ) והתייחסות לגורמי סכון המגבירים טרשת כמו עודף משקל סכרת עישון ויתר לחץ דם

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים