היפוך חשמלי ובעיית דלף במסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/07/2017 | 12:24 | מאת: רחל

שלום רב, אימי, בת 73, אובחנה כסובלת מדלף במסתם התלת צניפי, בנוסף, סובלת מבעיית קצב ומפרפור פרוזדורים. אין לחץ ריאתי. עברה אקו לב דרך הושט וגם צנתור כדי לשלול בעיות נוספות. אינה סובלת מלחץ דם או סוכרת. הרופאים הציעו שתעבור היפוך חשמלי להסדרת הקצב. שאלתי היא- האם היפוך חשמלי יכול לפתור את בעיית הדלף במסתם הטריקוספידאלי? האם אין סכנה לבצע את פרוצדורת ההיפוך כשיש דלף? אימי לוקחת מזה כשבועיים מדללי דם,כדורים להאטת הקצב ומשתן פוסיט. תודה מראש.

ההיפוך החשמלי לא פותר את בעיית הדלף של המסתם הטריקוספידלי אך אם ההיפוך יצליח יכולה להיות ירידה בחומרת הדליפה. אין סכנה לבצע היפוך כשיש דלף.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים