בצקות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/04/2009 | 15:17 | מאת: שמואל

שלום רב. אני סובל מבצקות ברגלים בגלל אי ספיקת לב.הדבר שהכי מציק לי הן הבצקות בכף הרגל.מציק עד כדי כך, שכמעט ואינני יכול ללכת! אני מטופל בפוסיד 60 מג ובאלדוקטון 75 מג ליום.את הפוסיד אי אפשר להעלות יותר (כניראה בגלל נתרן נמוך), ואת האלדקטון מתכונים להעלות בקרוב ל100 (רק אם בדיקות הדם יאפשרו). שמעתי על טיפול בדופאמין בהזלפה לוריד.אודה לכם אם תוכלו להסביר לי את הנושא כולל זמן ומשך הטיפול . אגב אני מטופל גם בפרוזק80 (ocd ובפרדניזון 10 מג. ובכלל האם דופאמין הוא המוצא האחרון? תודה.

30/04/2009 | 16:40 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום שמואל, הטיפול התרופתי באי ספיקת הלב אינו מסתכם רק בטיפול בבצקת, אך חייב להיות מותאם למצבו הרפואי האינדיבידואלי של החולה. יש תרופות נוספות מעבר לאלו שציינת שיכולות לשפר את תפוקת הלב, ולהשפיע באופן עקיף גם על הפחתת הבצקת היקפית. גם לטיפול בבצקת, דופאמין אינו הטיפול היחיד האפשרי. אני ממליץ כי תייועץ בנושא עם הרופא הקרדיולוג המטפל בך, או במרכז המתמחה בטיפול בחולי אי ספיקת הלב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים