קוצב לפרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/04/2009 | 18:55 | מאת: יהודית

כמי שסובלת מן הצרה הזאת שנים אחדות, וכמי שעברה ניתוח לב להשתלת מסתם מיטראלי מלאכותי, וכמי שעברה אבלציה בצד הימני של הלב, מקבלת פרוקור, קומדין תרופות להורדת לחץ דם - אני מבקשת לדעת מה טיבו של קוצב המתגבר על הפרעות הקצב בפרפור פרוזדורים. האם נכון הדבר שכדי להפעיל קוצב כזה צריך לנטרל (לצרוב) את הקוצב הטבעי, ורק אז יעבוד זה המלאכותי? תודה! אה, כן, שכחתי: אני בת 73, מודה באשמה ולא בלב קל.

07/04/2009 | 11:57 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

07/04/2009 | 12:08 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום יהודית, במצב ה"טבעי", הפעילות החשמלית הנוצרת בעליה (ה"פרוזדור") עוברת באמצעות סיבי הולכה מיוחדים וגורמת להתכווצות של חדרי הלב. אחד הטיפולים האפשריים בחולים עם פרפור פרוזדורים הוא צריבה של סיבי ההולכה שבין העליות לחדרי הלב, והפעלה ישירה וסדירה של שריר הלב באמצעות קוצב. כמו כל טיפול רפואי, גם לטיפול זה יש יתרונות וחסרונות, יש לשקול אותו אל מול חלופות טיפוליות נוספות, וההחלטה על התאמתו לחולה היא בידי הקרדיולוג המטפל.

07/04/2009 | 15:37 | מאת: שוקי

50 חולים (לשעבר) שנוטלים מגנזיום על בסיס יומי אינם סובלים יותר מהפרעות קצב או מפעימות מוקדמות, כולל נערה בת 18 שסבלה מ – אס וי טי ואחת לשבועיים הייתה מפונת לבית החולים והייתה מועמדת לאבלציה. כל אלו אינם סובלים יותר מהפרעות קצב. מדוע הרופאים מתעלמים מפיתרון פשוט כגון המגנזיום. סבלתי ומפעימות מוקדמות ומפירפור פרוזדורים מגיל 15 (כיום בן 59) כולל אישפוזים רבים, הגבלות גופניות ופעילות גופנית מצומצמת מאוד ואין ספור ניסיונות בקוקטיילים שונים ומשונים, ברור היה לי שהרופאים מגששים באפלה. עברתי אבלציה אצל פרופסור בלאסן ללא הצלחה. כיום, לאחר שנתיים שהנני נוטל 500 מ"ג מגנזיום ליום (250 מ"ג בוקר ו- 250 מ"ג בערב) איני סובל יותר מפירפור הפרוזדורים או פעימות מוקדמות, אני שוחה כל יום שעה בלי הפסק בקצב שלא היה מבייש צעירים ובריאים. כל הרופאים שאליהם פניתי פטרו אותי כלאחר יד, רק רופא אחד אמר לי: "שמע, לו היתה לי אפשרות להעניק לך תואר בפרופסורה הייתי עושה זאת". מדוע הרפואה הנאורה של היום לא חשבה על האפשרות לתת מגנזיום בהפרעות קצב? מדוע אין להם תשובה לעובדה שרוב הפרעות הקצב קורות בערב או במנוחה לאחר מאמץ? האם חשבתם על הרעיון שמלאי המגנזיום בגוף מדלדל לקראת סוף היום או לאחר מאמץ גופני? זו הסיבה האמיתית הגורמת לתופעה. כל כך פשוט שהרופאים אינם מוכנים להודות שיש דברים בגו. האם 50 חולים שהבריאו לא אמורים להדליק נורית אדומה ולו קטנה? את טובתי האישית בנדון השגתי כבר לפני שנתיים, אינני שרלטן, אין לי שום כוונה להתפרסם או למטרות רווח. לנגד עיניי טובת מאות אלפים בארץ ומיליונים בעולם שלפחות לאחוז גבוה מהם המגנזיום עשוי לעזור.!. שוקי 0503397020

09/08/2009 | 05:13 | מאת: אלחנן פלד

אני מבקש להגיב לשוקי שמתפלא שעד היום לא קיבל תואר פרופסורה שמגיע לו לדעתו על המצאתו הגאונית לטיפול במגנזיום להפרעות קצב אותו שוקי פרסם גם מספר פלאפון מאחר ואני גם בגילי וגם במצבי הבריאותי דומה לו ניסיתי לתומי ליצור איתו קשר טלפוני כדי בסך הכל "להתייעץ" איתו עשרות פעמים ניסיתי אך ללא הצלחה תמיד ענה לי המשיבון פעמיים אף השארתי לו הודעה במשיבון אך לצערי בחר להתעלם מכך [פרופסור לפחות לא היה מתעלם] הוא טוען שאיננו שרלטן ולנגד עיניו רק טובת מאות אלפים בארץ ומליונים בעולם אבל חוץ מלהשמיץ את עולם הרפואה אני עדיין לא שמעתי שמישהו נושע מעצותיו ואם יש מישהו שעצות אלה הועילו לו מוזמן לדווח לנו על כך ואני מציע לציבר החולים שלפני שרצים לקנות מגנזיום שישאלו גם את הרופא שלהם מה דעתו על כך

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים