עקירות ושתלים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

25/05/2009 | 23:53 | מאת: מתלבט

שלום, אני בן 62, עם סוכרת (מאוזנת),לחץ דם גבוה, נוטל אספירין 350 מ"ג ליום. עקב נסיגת חניכיים אני נאלץ לעקור את השיניים כי החניכיים מודלקות, רופא השיניים מציע לעקור את השיניים ולהמיס את העצם ואת שתי הפרוצדורות הוא רוצה לעשות בבת אחת. אני חושש מכך ורציתי לשאול אם מומלץ יותר לחכות אחרי העקירות, לוודא שאכן התנקה הזיהום ולאפשר לחניכיים תקופת החלמה לפני שממיסים את העצם, ואם אני אמור לצפות דימום משמעותי במהלך הטיפול (עקב האספירין).בנוסף האם יש סוג שתלים מומלץ יותר מאחרים. תודה רבה

26/05/2009 | 00:01 | מאת: מתלבט

שלום שוב, אני מתנצל. הכוונה שלי היתה פרוצדורה של מילוי עצם ע"י חומר פלסטי, ולא להמיס את העצם. האם כדאי למלא את העצם מייד לאחר עקירה או שעדיף לחכות תקופה עד שהזיהום בוודאות נעלם?

שלום למתלבט, ראשית חובה לאזן גם את לחץ הדם שלך לפני עקירות. האספירין בדרך כלל אינו מהווה בעיה ואין להפסיקו. באם רוצים בכל זאת להפסיק צריך לפחות ל 10 ימים לפני פעולה כירורגית ורק באשור קרדיולוג מטפל. כדאי בגלל הסוכרת לבדוק גם את ההמוגלובין A1C לפני לוודא שאתה אכן מאוזן. כדאי לטפל בדלקת החניכיים קודם אצל שיננית. בכך תרד סכנת הזיהום בעת העקירות אצלך, וגם הדמם יפחת משמעותית. יש הנוהגים לבצע עקירות והתקנת שתלים בו זמנית, אצלך נראה שעדיף להמתין חודשיים לאחר העקירות לפני ביצוע ההשתלה. אז ניתן לבצע השתלת עצם והתקנת שתלים ביחד עם סיכוי טוב יותר להצלחה וריפוי בטוח יותר. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים