אלרגיה בשתלים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

22/03/2009 | 11:42 | מאת: רפי

ד"ר שלום אימי בת 67 זקוקה להשתלת שיניים- לצערי היא אלרגית ברמה די קשה למתכות מסוימות (אין לנו קביעה מוחלטת פשוט יש תכשיטים מסוימים שעושים לה גירוי נוראי). לפני שנתחיל את תהליך הבדיקה והשוואת המחירים אני רוצה לדעת איך בוחרים שתל? מאיזה מתכת הוא עשוי? מה עושים במידה ומגלים אלרגיה כל שהיא? והאם התהליך הפיך? האם הסיכון שווה את הרווח? תודה רפי יבנה

שלום רפי תודה על שאלתך.באם אמך מחוסרת שיניים, בהחלט כדאי וראוי לשקול תוספת של שתלים שכן השתלים הדנטליים משפרים מאד את התפקוד ואת ההרגשה ואת הבטחון העצמי של כל אדם מחוסר שיניים. השתלים כיום עשויים מטיטניום אשר לו מוסיפים במנון נמוך מאד מתכות נוספות לחיזוק. נדירים ביותר מקרי האלרגיה הידועים לשתלים דנטלים. אפשר לבצע בדיקת אלרגיה לטיטניום לפני. שאלת הסיכוי / סיכון היא אישית המתרפא הוא זה שצריך לענות עליה. את הסיכון מצמצמים מאד בהערכות נכונה לפני התקנת השתלים.עקרונית מניסיוני כל מתרפא שהשתמש בתותבת כל שהיא ובעזרת התקנת שתלים ושיקומם עם כתרים קבועים נפרד מהתותבת מאושר מאד. בהצלחה דר' ראובן שפירא

23/03/2009 | 20:07 | מאת: רפי

ד"ר תודה על התשובה. איפה ניתן לעשות בדיקת אלרגיה לטיטניום? אימי אכן מחוסרת שיניים והתותבות אכן לא מטיבות איתה אך היא מפחדת מפעולות כירורגיות בפה, חוץ מהאלרגיה שמדאיגה אותנו אציתי לשאול מה זמן ההחלמה ובכלל כמה זמן אורך הטיפול מתחילתו ועד סופו. כמו כן אני מבין שזהו תהליך שבנוי בעיקר לבני הגיל השלישי אז האם יש השתתפות של קופות החולים בנושא זה? תודה מראש רפי

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים