התייעצות לגבי ציסטה בלסת עליונה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

25/03/2024 | 18:25 | מאת: שי

יש לי ציסטה בלסת עליונה, פעם ניקזו וחזר, אח"כ עקרו שן ועדיין חזר, השבוע ניקזתי בעצמי. היום רופאת פה ולסת הפנתה לניתוח בהרדמה מלאה של אנוקלציה. מאד רוצה להמנע מניתוח, האם יש אלטרנטיבות נוספות שאפשר לבדוק? וכמו כן מה ההשלכות במידה ולא אבצע ניתוח ואמשיך לנקז כל פעם שחוזר? מצרף את האבחנה של הרופאה: הגיע לבדיקה. בציע בפברואר צילום סיטי המדגים נגע RL במקסילה מימין, מתבלט לתוך חלל הסינוס המקסילרי, עם שוליים גרמיים מעובים, שורש שן 14 כלל בנגע ויש ספיגת שורש. חסר עצם לכיוון האלוואלרי מתאר כי ניקז את הנגע בעצמו פעמיים, לא התקדם בטיפול כי לא הפריע לו. בביופסיה מבוצע בשנ ת2021 תשובה משוער ular cystריזות הדמיה סיטי דנטאלי- משנת 2021 וק סיטי חדש- במערכת. מהלך ודיון מופנה לביצעו אנוקלאציה תחת הרדמה כללית, הסבר כי שן 14 ואולי שיניים מספות תעקרנה, הסבר הסיכום לOAC ,הסבר כי קיים במקום חסר עצם שעלול למנוע שיקום עתידי בעזרת משתלים. הסברה חשיבות הטיפול בנגע ולא לדחות את העניין. מופנה לבדיקת מרדים עם ט' 17 ומכתב סיכום מידע רפואי מלא ועדכני. יש לבצע ספירת דם כימיה, אקג' צל"ח ולהגיע עמם לבדיקה.

שלום שי, לפי המתואר הפתרון הנכון הוא ניתוח להסרת הציסטה והמקום הנכון הוא בית חולים. בהצלחה. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.lmplant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים