שתל במעמד הרמת סינוס פתוחה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

26/12/2023 | 20:21 | מאת: שרון

לאחר עקירת שינים 16-17 בוצעה השתלת עצם בנונית. לאחר 4חודשים בצילום סיטי גובה העצם 2.4 האם נכון במצב הזה לעשות הרמת סינוס ושתל באותו הזמן, או שראוי להמתין?

שלום שרון, עצם בגובה 2.4מ"מ שהותנה לפני 4 חודשים ספר אם יציבה מספיק לאחיזה ראשונית של שתל. חושב שכדאי לשקול הרמת סינוס נוספת כפעולה מקדימה להתקנת שתלים. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.lmplant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

01/01/2024 | 09:47 | מאת: שרון

תודה על התשובה. אבל השאלה היתה אחרת. אני לפני הרמת סינוס פתוח ושואלת האם נכון לבצע את השתל במעמד הרמת הסינוס? בנוסף, האם מתן אנטיביוטיקה חזקה וכמות גדולה של סטרואידים גם היא נדרשת או שאפשר אחרת? אוגמנטין. 875. סטרואידים. דקסמטזון 4 כדורים בבת אחת כל בוקר במשך ארבעה ימים. 2 מג

שלום שרון, 1. עניתי קודם. כשיש פחות מ 5מ"מ עצם במימד האנכי, עדיף רק הרמת סינוס נוספת והתקנת שתל כמה חודשים אחרי. 2.האנטיביוטיקה ניתנת למניעת הצטברות חיידקים. 3.מתן סטרואידים לשיקול דעת הרופא המנתח ומצב הבריאות של המתרפא. דקסמטזון במינון 8 מ"ג ליום, למתרפא בריא בדרך כלל, למשך ארבעה ימים לדעתי מעט גבוה. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.lmplant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים