זיהום חוזר וניקוזים חוזרים בעקבות כשל בהשתלת עצם ושתלים והרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

08/09/2023 | 02:54 | מאת: דנה

שלום רב ד"ר אני פונה אליך ממש בייאוש ואשמח אם תוכל לעשות לי קצת סדר.. לפני כשלושה חודשים עברתי אצל כירוררג מומחה עקירת שן, הרמת סינוס,השתלת עצם והשתלת שתלים. קיבלתי אנטיביטיקה לשבועיים אולם כבר בהתחלה הבחנתי שהנוזלים עוברים מהנחיר השמאלי המנותח ישר לפה ופניתי לרופא שאמר שזה תהליך טבעי ויסגר לבד. כמובן שזה לא עבר. פניתי אליו שוב ושוב בטענה חדשה ולפיה מתחת לגשר הזמני יש ריח של צחנה ממש ואני לא יכולה לחיות עם זה. שוב פטרו אותי ב"לכי ובואי" ולבסוף נקבע לי תור לניקוי והוצאת השתלים. בפועל, היה זה ניתוח ארוך כשמאיזור השן הוצאו כמויות רבות של מוגלה. הסבל שלי היה רב. שוב עשיתי שטיפות ושוב קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג אחר יותר חזק וגם זה לא עזר. המעבר מהאף לפה נשאר בעינו , החלו כאבי ראש חזקים מאוד, כאבים בגולגולת, כאבים בעת הורת הראש ומה לא. שוב פניתי לרופא בבקשה לבצע C.T אך הוא להחליט לדחות ולסמוך שהאנטיביוטיקה תעזור. כמובן שהכל חזר לקדמותו וכשהגעתי שוב למרפאה בפעם השלישית או הרביעית, הכניסו אותי לניתוח בהול בלי שום הכנה מראש ובלי צילום C.T (אולי חשש שתהיה לי הוכחה?). הניתוח ארך המון זמן. הרופא פתח הכל וניקז את כל המוגלה שהגיע עד לאיזור העיניים. אפשר לומר בלשון העם ש "ראיתי כוכבים". קיבלתי כל כך הרבה זריקו ותרופות במהלך הניתוח ( כמו משקה מדולל עם חומר לעצירת דם) שממש עמדתי להתעלף. הפעם ניתנה לי אנטיביטיקה מסוג יותר חזק (דלסין 600 מ"ג כפול 3 פעמים ביום!) הניתוח הסתיים עם כמויות עצומות של מוגלה שהוצאה. תוך כדי הניתוח שמעתי את הרופא מבקש שיקפידו על סטיליות יתר בכל מכשיר שניתן לו. בסיום, בקושי קמתי מהכסא, הכל נפוח מאוד , האף מדמם (עכשיו הפסיק) ועדיין כאבי ראש. יתרה מכך, היה לי חום סביב ה 38 מעלות. למותר ליין שאני רואה שהמרפאה כמרקחה מאז הפעולה האחרונה שנעשתה לי. סייעות מסתודדות ביניהן, מזכירות משוחחות בשקט, כל אחת שואלת אותי איך אני מרגישה וכולם קוראים לי גיבורה. אני מרגישה שהרופא מסתיר מידע רפואי ואוסר על כולם לדבר שם. עברתי ועודני עוברת ייסורי תופת והרופא טוען שאם זה לא יעבור הפעם, הוא ישלח אותי ל"חברים שלו" בבית חולים תל השומר כשהוא יכין אותם ויספק את המידע להם. שילמתי הון תועפות על תהליך שהיה אמור להיות פשוט ואני סובלת מאוד. מה דעתך ד"ר קורה בפה שלי? האם מדובר בתהליך שיכול להתרחש? האם יש עילה לתביעה על רשלנות? אשמח להבהרה על סמך מה שכתבתי. תודה

שלום דנה, עניתי להודעתך הקודמת. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.lmplant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים