הרמת סינוס פתוחה השתלות שיניים והשתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

18/11/2022 | 18:01 | מאת: הרמת סינוס פתוחה+השתלת עצם+השתלות שיניים

דוקטור שלום רב, לפני כארבעה ימים עשיתי עקירות בטוחנות בצד שמאל למעלה, לאחר העקירות מיד עשה לי הרופא הרמת סינוס פתוחה+ השתלת עצם+ השתלות של 3 שיניים. בימים האחרונים יש לי לעיתים רחוקות אני מוציא נזלת מוגלתית ודמית עם גרגירי העצם (גם מעט מאוד) הדימום מגיע רק לאחר קינוח עדין מאוד, וזה קורה רק כאשר אני מרגיש שיש גודש, ואני מקנח בזהירות רבה. כעת יש נפיחות ומעט כאב. היום הייתי אצל הרופא שיניים והוא ביצע לי צילום פנורמי. בצילום רואים שני שתלים מאוד מאוד צמודים אחד לשני, ועוד שתל אחד שלא צמוד אליהם שנראה שנמצא יותר למעלה קרוב מאוד לסינוס. רואים את העצם שהושתלה והכל נראה בגדול טוב. הרופא אמר שזה נראה בסדר גמור ושאני צריך לשמור על הפה בכדי למנוע זיהומים. על פניו- נראה לי שיש פה משהו לא כל כך תקין שיש לי גרגירים באף עם דימום שבא לעיתים רחוקות. ברשותך מספר שאלות: 1. האם טבעי שיהיה לעיתים רחוקות דימום מהנחיר הקרוב לסינוס שיצא ממנו מעט עצם בדימום? 2. שניים מתוך שלושה שתלים שצמודים אחד לשני- נראה שהם מאוד קרובים אחד לשני- האם זה משתנה וזה תקין? האם זה משהו שעלול להלוות סימן למשהו בעייתי בפה? זה פשוט נראה עקום מעט. 3. השתל השלישי בטוחנת נראה כי גלש מעט מעבר לנורמה לתוך הסינוס. האם זה הגיוני? אודה לתשובתך! לטענת הרופא אמר לי ״אתה יכול להיות רגוע ולישון טוב״ אך משהו לא מסתדר לי. אודה לתשובתך!

שלום לך, קשה לענות בלי לראות צילום רנטגן. 1. מעט דמום לאחר הרמת סינוס מהנחיר היא תופעה שיכולה להיות. 2. אי אפשר להתייחס בלי צילום רנטגן. 3. צריך לראות צילום. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.lmplant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים