ציסטה גדולה בחניכיים והרמת הסינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

26/08/2022 | 21:39 | מאת: עדי

שלום. מזה 6-7 שנים חשתי גוש גדול בחניכיים העליונות בצד ימין. בביצוע סיטי התגלה כי מדיבר בציסטה גדול שלא פרצה את הסינוס אך גרמה להרמה שלו. הומלץ לי לעקור את השן הטוחנת ואז להסיר את הציסטה- כל התהליך יבוצע בהרדמה מקומית. נאמר לי כי שעה לפני הטיפול עלי ליטול כדור אוגמנטין ראשון ולהמשיך עם האוגמנטין 10 ימים. אשמח למענה על מספר שאלות 1-אני יודעת שיש פרוטוקולים שונים לטיפול אנטיביוטי אך במצב כזה של ציסטה גדולה ותיקה שנוגעת ברצפת הסינוס, אין חשש שמא הזיהום מהציסטה יפרוץ את הסינוס ויגרום להתפשטות הזיהום במחזור הדם? חלילה אלח דם? 2- במידה וזה סיכוי שקיים האם מומלץ להתחיל כיסוי אנטיביוטי כמה ימים לפני הטיפול ולא רק שעה לפני? 3-האם אוגמנטין אמור להספיק? לא צריך להוסיף אנטיביוטיקה נוספת לחיידקים אנאירוביים במצבים כאלו? 4- לא דיברו איתי על סטרואידים- האם אפשר לבצע טיפול כזה ללא סטרואידים לנפיחות/דלקת? תודה רבה

שלום עדי, יש אכן פרוטוקולים שונים לטיפול. לא כל ציסטה מכילה חיידקים. הרבה ציסטות מכילות רק נוזל. אין אפשרות להתייחס לשאלותיך בלי לראות אותך ואת צילומי הסיטי. עקרונית, ממליץ לטפל היכן שאת מרגישה בטחון ויכולה לסמוך על הרופא המטפל. ואם את סומכת הקשיבי לקול שנות הניסיון שלו. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.lmplant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים