הרמת סינוס, עצם בגובה 6.8מ"מ

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

04/01/2022 | 22:28 | מאת: אבי

היי, אני בן 35, עברתי לפני כמה חודשים עקירה בשן 16, ולפי צילום סיטי נראה שיש לי שם עצם בגובה 6.8 מ"מ. התייעצתי עם שני כירורגיים פה ולסת עם ניסיון של 20 שנה+, וקיבלתי דעות שונות: רופא 1 - מתכוון לעשות הרמת סינוס ולשים שתל 10ממ, הוא לא מוכן שום דבר אחר. רופא 2 - אומר שאין צורך בהרמה. מתכוון לשים שתל רחב ובגובה 10מ"מ, לטענתו הצילום לא בהכרח מדויק, ומסביב לשן יש עצם בגובה 8מ"מ, ולא קורה כלום אם השתל יפלוש לסינוס. מבחינתו בכל מקרה אי אפשר לדעת מה יהיה עוד 10 שנים עם השתל, אז חבל לעשות הרמת סינוס. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית, ובפרט - מה המשמעות של פלישה לסינוס ללא הרמה? זה הגיוני? כמובן שאעדיף משהו פחות פולשני, אם יש אפשרות כזאת. תודה!

שלום אבי, שניהם צודקים, ברפואה תמיד יש יותר מדרך אחת לטפל. אשיב לך עובדתית ועקרונית: 1.רצוי שתל ככל הניתן ארוך ורחב, כך ישרוד יותר שנים. 2.בהיותך צעיר יחסית כדאי להתקין שתל הכי ארוך ורחב שניתן. 3.שתל "הפולש" לסינוס מבצע סוג של הרמת סינוס. 4.לפי דבריך שניהם מתכוונים לאותו דבר: התקנת שתל של 10 ממ, החודר כשני ממ לסינוס. פעולה המבוצעת הרבה עם סיכון יחסית נמוך, באם נעשית על ידי רופא מיומן. ומדבריך שניהם כאלה. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.lmplant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום.

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים