פורום אורולוגיה

אורולוגיה הינו תחום ברפואה העוסק במגוון רחב של הפרעות בדרכי השתן בגברים ובנשים ובבעיות הקשורות במערכת המין הזכרית. פורום זה יספק מענה לגבי הדרכים השונות לאבחון וטיפול בתופעות הקשורות למגוון רחב של בעיות אורולוגיות: אורולוגיה אונקולוגית - ממאירויות (גידולים) של בלוטת הערמונית, כליה, שלפוחית שתן ואשכים. חוסר שליטה במתן שתן: דליפת שתן במאמץ, דליפת שתן שבדחיפות ועוד אין אונות ופריון הגבר. הגדלה שפירה של הערמונית והפרעות בהטלת שתן אבנים בדרכי השתן. בעיות באשכים: ורידים מורחבים (וריקוצל), הצטברות נוזלים ועוד. נושאים נוספים באורולוגיה: זיהומים בדרכי השתן, מחלות מין ועוד.
11215 הודעות
9806 תשובות מומחה

מנהלי פורום אורולוגיה

01/08/2018 | 21:55 | מאת: צריבה חוזרת ללא דלקת

שלום רב כבר במשך שנה יש לי צריבה חוזרת בזמן מתן השתן ולפעמים במצבים ללא מתן שתן בדיקות דם ושתן תקינות ללא דלקת פרוסטטה לא מוגדלת בדיקת pca תקינה אחרי טיפול דיקור סיני בהמלצת אורולוג כי יש חשד לסינדרום כאב באגן האם תוכלו להמליץ מה עוד יש לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

נוגד כאבים ממשפחת NSAIDS

01/08/2018 | 17:15 | מאת: שון

שלום, האם "ליכן פלנוס" בקצה הפין עשוי לגרום לסימפטומים: שריפה בקצה הפין (צד שמאל של פתח הפין), אדמומיות, טפטוף לאחר שתן, תחושה של שתן שיוצא (למרות שבפועל לא יוצא), הידבקות של פתח הפין, החמרה בסימפטומים לאחר פעולת מעיים ומקלחת? בדיקות אורולוגיות היו תקינות (בדיקות דם ושתן, CT אבנים, US שארית שתן, גודל ערמונית תקין, השתן אינו צורב והזרם תקין). תודה.

31/07/2018 | 22:12 | מאת: אילן

שלום עשיתי בדיקת שתן בגלל צריבות וכאבים חוזרים אך ללא דלקת ..וקיבלתי בנוסף עוד בדיקה שמה std(sex tra למחלות מין משהו כזה..עשיתי את זה בשתן ראשון בבוקר אבל טיפה מאמצע הזרם של השתן בהתחלה האם זה עכול לפגוע בדיוק הביקה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא

שלום יש לי כאבים בשתי האשכים יותר באשך ימין בא והולך כבר שבועיים לא מאונן בתקופה ולא מקיים יחסי עקב כאב זה גיל 18.

בדיקת אורווג וכדורים נגד כאבים

שלום רב האם ניתן לקחת רבע כדור תרים (25 מ"ג) כל יום. בחודש זה יוצא 7 וחצי כדורים, הרופא רושם לי 8 כדורים לחודש כך שמהבחינה הזאת זה בסדר. אודה לתשובה יום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

לא כתבתי אבל אני בן 52 לוקח תרופות ללחץ דם

רשמית לא, מעשית ככל הנראה כן

שלום ד״ר, בזמן האחרון אני סובל מכאבי אשכים בעיקר באשך ימין עד מצב שהגעתי למיון והתעלפות ששם הגיעו למסקנה שהכל הסתדר ויכול להיות שהיה מדובר בתסביך האשך, לאחר כמה ימים כאבים באים והולכים גם באשך השני בנוסף יש כאבים בבטן התחתונה ובאזור הצלעות. האם מדובר בדלקת ולא בתסביך כיצד ניתן לטפל? תודה מראש. גיל 18 .

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לדעת ללא בדיקה, לרוב בדלקת יש כאב קבוע

איזה בדיקות אמורות להתבצע?עשיתי אולטרסאונד וראו דלקת קטנה שלא הצריכה טיפול תרופתי עד עכשו מרגיש את הכאבים. תודה מראש.

30/07/2018 | 14:34 | מאת: שמעון

שלום האם בעיה אורולוגית יכולה לגרום לכאבי בטן תחתונה ושלשולים ללא ממצא בבדיקות גסטרו ובדיקות דם?

לא שכיח אבל אפשרי

30/07/2018 | 14:03 | מאת: דני

עם אישה עושה לגבר מין אוראלי והוא בסוף המין אוראלי מוציא את הנוזל זרע שלו לתוך הפה שלה והיא בולעת את הנוזל זרע הזה אז אחרי כמה שעות הזרע שלו יוצא מהשתן או הצואה שלה או שהזרע שלו מתעכל במערכת העיכול שלה והחלבונים של הזרע ניכנסים לתאים שלה? תודה מראש.

לפנות לפורום אחר

שלום. בבתי בת 84, לאחר cabg ואי ספיקת כליות דרגה קשה. סובלת מזה מספר שנים מבריחת שתן. טופלה מספר חודשים ב vasicare. כעת לאחר שלא הועיל קיבלה bemtiga 25 mg. שאלתי היא בנוגע לתופעות הלוואי. האם תופעות הלוואי הידועות קשות כפי שכתוב בעלון? הארכת qt, פלפיטציות, שוק אנפילקטי ועוד רבות וטובות. האם זה מסוכן לתת לאישה מבוגרת בת 84 עם איס"כ את התרופה הנ''ל שיכולה להחמיר את מצב הסינון הכלייתי? תודה רבה, דניאל.

לקריאה נוספת והעמקה

תרופה מאד בטוחה ויעילה, המינון הטיפולי המקובל הוא 50 מ"ג

29/07/2018 | 15:08 | מאת: שושי

יש לי צריבה בשתן וכאב מותני טופלתי במונורול ועשיתי בדיקת שתן ובבדיקה יצא צמיחה מעורבת מה שאומר שהצטרכתי לעשות עוד בדיקה בינתיים הצריבה והכאבים במותן לא פסקו ,הלכתי ללרופא נתן לי אנטיביוטיקת זינט , מהון להון אחרי יום של אנטיביוטיקה שלקחתי הגיעו התוצאות והבדיקה תקינה ושאלתי היא אם להמשיך עם האנטיביטיקה? וממה נובע הכאב מותני והצריבה לאחר מתן שתן ?

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא חובב של הפסקת אנטיביוטיקה, ניתן לסיים 3 ימים בנוסף יש לברר מדוע יש כאב

28/07/2018 | 23:35 | מאת: מייק

שלום בן 75 בריא בבדיקת דם אחרונה עלה הקריטינין ל-1.37 רגיל בין 1.00-1.10 האם מקום לדאגה ? ( PSA 1.6 ׂׂׂׂׂׂׂׂ

לקריאה נוספת והעמקה

הדבר עלול להעיד על פגיעה קלה בתפקוד כלייתי ומולץ להיוועץ עם נפרולוג לגבי טיפול תרופתי

28/07/2018 | 18:19 | מאת: רונית

בבדיקת שתן יצא לי ery 5-10 זה מסוכן ?

לא כשלעצמו, אבל מחייב בירור

27/07/2018 | 08:09 | מאת: גרי

אני סובל מערמונית מוגדלת ומטופל בדאודרט וטוביאז 4 מג . העלו לי את המינון ל 8 מג האם אפשר לקחת 2 כדורים של 4 ? כמו כן מתי מומלץ לקחת את התרופות הללו ?

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף כדור 1 של 8 מ"ג טיפול מאד מומלץ

26/07/2018 | 16:04 | מאת: מירי

בן 84 עבר לפני 6 שנים ניתוח סגור לטיפול בפרוסטטה, לפני חודש וחצי עבר ניתוח מעקפים והיה קושי בהכנסת הקטטר ואחרי הניתוח כשהורידו היה עצירת שתן ושוב הוכנס לאחר 10 ימים לוקח אומניק ואבודרט בתרבית שתן ה-1 צמחו חיידקים לקח אנטביוטיקה באבקה ליומיים ולא הורידו את הקטטר ונעשה שוב תרבית וצמחו פטריות ובו זמנית לקח אנטביוטיקה לזיהום בצלקת הניתוח בחזה צפורל וסיים בתאריך 25/7 האם ניתן להוריד את הקטטר בלי לעשות שוב תרבית שתן או שצריך לעשות?והאם צריך לקחת פרוביוטיקה ורק אז להוריד?

25/07/2018 | 23:56 | מאת: חיים

שלום,כבר כמה שנים שאני סובל מבעיה שלא ממש מצליחים להבין מה היא. לעתים רחוקות בזמן מתן שטן יוצא שתן סמיך מאוד כתום וחריף ובנוסף הוא משאיר כמו ניצונצים. הלכתי לרופא ולאחר בדיקת שתן (רגילה שלא הייתה לי הבעיה) לא נמצא משו חריג לכן הוא חודש שזה דלקת בערמונית למרות שאין בבדיקות סממן של דלקת. האם זה בעיה של תקפוד כליות או ערמונית לדעתכם? תודה מראש מקווה למצוא פתרון .

להמשך לשאלתי : שתן * אני בן 28 בריא.

25/07/2018 | 23:11 | מאת: אלעד

אני בן 70 בריא עם משרל עודף. נפצעתי ביד במסגרת תאונת דרכים . אין שבר. נראה לי שקיבלתי מכה גם באשכים. מתן השתן תקין ללא כאבים. לא עומד לי למרות חשק מיני. זה התחיל מיד אחרי התאונה. האם עלי לעשות משהו? אינני בטוח שקיבלתי מכה באשכים. האם זה עובר מעצמו וכמה זמו יקח?

לקריאה נוספת והעמקה

תתחיל טיפול ב- PDE5I

25/07/2018 | 19:08 | מאת: avinur

בן 73 ,סובל מקימות מרובות בלילה, TURP ערמונית לפני 3 שנים. טיפול סטנדרתי בכדורים (2 רופאים ) לא עזר. קראתי בכמה מקומות שטיפול בטטוסטרון מאד יעיל לבעיות נוקטוריה. מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא מכיר, לרוב טיפול במינרין עוזר

24/07/2018 | 17:57 | מאת: קו

האם הגדלת פין בעזרת Andropenis יכולה לגרום לנזק כלשהו?

24/07/2018 | 19:11 | מאת: אורח

שלום, מסקרן ורציתי לשאול ולדעת הכי חשוב, האם אכן עושה משהו? ובמידה וכן, תוך כמה זמן רואים תוצאות? תודה מראש.

לא יודע מה זה ANDROPENIS אבל בכל הגדלת פניס יש סכנות וסיכויי הצלחה לא גבוהים

24/07/2018 | 13:14 | מאת: זיו

בבדיקות שעשיתי יצאה בדיקה שנקראת uric acid u -103 אני לא מצליחה להבין אם זוהי בדיקת דם או שתן כי לקחו לי גם וגם. במסגרת הבדיקות נראית אנמיה ועליה בתפקודי הכבד - הרופא חושבת שאולי בשל מחלת הנשיקה. אשמח לדעת מה אומרת תוצאת הבדיקה הנ"ל. הרופאה בחופשה ותגיע רק עוד שבוע וחצי. תודה רבה זיו

24/07/2018 | 07:46 | מאת: ברוך

אתה יוכל להסביר את הממצאים האלה. הארולוג אמר שהם לא ממאירים. מה הם? 1) ב- TZ בימים מודגמים עוזרים בעלי אוס גבוה ברצף 1T לפני זריקה. ייתכן איזורי של דם. (מה יכול לגרום הדימום בערמונית?) 2) תהליך הגודל כ1.7*2.4 ס"מ באיזור מרכזי מימים קרוב לפיסגה מדגים אוס מעת נמוך ברצפי 2T עם גבול מטוטשת. אוס נמוך במפת ADC. ללא האדרה חריגה. ללא עדות ברורה לפריצת הקופסית. חוץ מזה הכל נורמלי. אני רופאה וגם אני חושב הרופאה משפטית שלי לא מבינים לגמרי איך האורולוג יכול לדעת שזה שפיר. אפשר להסביר לי וגם להסביר מה זה "תהליך" ואם זה תהליך מה שגרם את האליעה בPSA שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

חשג לדמם (אולי עברת ביופסיה קודמת) לא ניתן להגיד שזה שפיר, חשוב לראות את דירוג ה- PIRADS שניתן באם ציון PIRADS נמוך משלוש סבירות לממאירות של 10-15%

25/07/2018 | 10:45 | מאת: ברוך

הPIRADS שלי היה 2 והDCE-שלילי. קראתי שהסיכוי של סרטן עם PIRADS של 2 או פחות 2.3%. וגם קראתי שהסיכוי של גידולים שהיתחיל במרכז הערמונית להיות ממאיר נמוך. השאלה אם סביר או לא סביר לעשות הביופסיה אחרי שיש סיכוי כמעת אפת שיש הגידול ממאיר והסיכוי 20% של סיבוכים בביופסיה ?

23/07/2018 | 15:22 | מאת: דנה

בבדיקת שתן שעשיתי התגלה כדוריות דם אדומות 35 ותאי דם לבנים גבוהים מהנורמה ובתרבית רשום צמיחה מעורבת , בקשר לכדוריות האדומות אציין שהייתי בביוץ ביום הבדיקה ובביוץ יורד קצת דם האם בגלל זה הופיעו כדוריות אדומות ?,ומה זה אומר צמיחה מעורבת ? אציין שיש לי צריבה בשתן דלקת בשתן יכולה לגרום לדם בשתן ?

לקריאה נוספת והעמקה

דלקת בשתן עלולה לגרום לדם בשתן, ממליץ לחזור על הבדיקה

23/07/2018 | 14:51 | מאת: תומר

שלום, אני בן 20 ולאחר כל מתן שתן אני מרגיש כי איני מתרוקן לחלוטין. ואכן, כאשר אני יושב / כאשר יש לחץ על האזור בין האשכים לפי הטבעת השתן יוצא ומכתים את התחתון. "סחיטה" של הפין לאחר מתן השתן לא מסייעת רבות. האורולוג הפנה אותי לביצוע US כליות ודרכי השתן, ויצא תקין. חשוב לציין שלפני כשנה היה לי דלקת בערמונית ונאמר לי כי אין המון מה לעשות עם זה, אלא זה יעבור לבד, והאורולוג הוסיף לא להפסיק לקיים יחסי מין למרות הכאבים בשפיכה ולאחריה. בכל זאת האורולוג נתן DISEPTYL FORTE 10 CAP אך זה לא עזר. לבסוף, זה אכן עבר כמעט לגמרי מעצמו. הבעיה של השתן שנותר לאחר ההתרוקנות מביכה מאד, ומצד שני האיזור אינו הגייני עקב כך. בדיקה למחלות מין הייתה תקינה. אשמח לתשובה ולחוות דעתך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים פעולה פשוטה כמו "סחיטה" של הפין לאחר השתנה עשויה לפתור את הבעיה

23/07/2018 | 08:51 | מאת: אפרת

יש לי צריבה לאחר מתן שתן מהון להון עשיתי בדיקת שתן ותרבית והתוצאות יגיעו עוד מספר ימים , בינתיים הרופא נתן לי לקחת אנטיביוטיקה חד פעמית באבקה, ( מונורול ) ומאז שלקחתי את האנטיביוטיקה הזו צבע השתן שלי שקוף בכל פעם שאני נכנסת לשירותים האם זה תקין ?

לקריאה נוספת והעמקה

כן

22/07/2018 | 22:10 | מאת: מאיר

לאחר אוננות ראיתי שהוריד הקטן שהכי קרוב לכיפה נפוח ובצורת בועה. עבר כבר כמעט שבוע וזה עדיין ככה. (שמים לזה יותר לב כשהאיבר במצב זיקפה) מה יכולה להיות הבעיה ומה צריך לעשות כדי שזה יעבור והנפיחות תרד? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לבצע קומפרסים עם מים קרים

25/07/2018 | 10:06 | מאת: מאיר

תודה רבה!! זה לא איזה קריש דם שצריך טיפול מיוחד? האזור גם טיפה בצבע סגול כזה וזה נראה שזה קשור לדם שעובר בפנים.

29/07/2018 | 15:18 | מאת: אשמח לתגובה-תודה

אשמח לתגובה על המשך השאלה. תודה רבה

22/07/2018 | 17:30 | מאת: שאלה.

שלום רב, ותודה על עזרתכם. בן 37, אתמול קיבלתי מכה קלה מרשלנות שלי ומספוג הרחצה תוך כדי המקלחת באשך השמלי, (שבו יש לי מזה תקופה וריקוצל קל). כאב לי באותו הרגע בזמן המכה, אבל לא עד כדי כך. שמתי לב לאחר מכן על כאב עמום ולחץ באשך, המקרין לבטן בהמשך היום והערב בעיקר בישיבה זקופה ובשכיבה, גם יום לאחר מכן. האם זה בעיה עקב עניין הויריקוצל, האם מצריך בדיקה, או שמה יעבור לאחר מספר ימים לבד? אודה על עזרתכם. תודה מראש.

לא נשמע כבעיה רצינית, יחלוף מעצמו

23/07/2018 | 12:07 | מאת: שאלה.

תודה, הרגעתה אותי !

21/07/2018 | 20:28 | מאת: אנונימי

בערך בגיל 10 עברתי כריתת אשך בגלל שהוא פשוט לא הצליח לרדת לשק האשכים.. כיום אני בן 21, מה הפרוצדורות של הוספת אשך? רק אשך תותב? אילו אשכים קיימים כיום והאם בכל זאת היו יכולים לטפל באשך שהיה לי וסתם קרתו אותו? הפרוצדורה מסובכת? החתך מתבצע מעל איבר המין או באשך עצמו? ההרגשה היא טבעית לחלוטין?

לקריאה נוספת והעמקה

אין הוספת אשך, ניתן להשתיל תותב לשק האשכים, התותב מסיליקון ובעל צורה וגודל דומים לאשך

21/07/2018 | 18:23 | מאת: אין שם

היי, אני בן 22 ולאחרונה שמתי לב שבזמן קיום יחסי מין/אוננות ברגע השפיכה יש תחושה של שתן ואף הרגשה של שתן בזמן השפיכה. רציתי לדעת אם זה נורמלי ומה אפשר לעשות בעניין? חשוב לי לציין שעד לפני כמה חודשים הכל היה תקין וזה הופיע רק לאחרונה.

21/07/2018 | 18:30 | מאת: אין שם

שכחתי להוסיף שגם אחרי מתן שתן לפני ההרגשה עדיין קיימת

נורמאלי ולא ניתן לעשות דבר בנידון

21/07/2018 | 13:59 | מאת: אין שם

היי ד"ר , אני בן 22 , לפני כ - 5 שנים בזמן אוננות כנראה אגרסיבית איבדתי את הזקפה , הרגשתי דקירה קטנה הייתה נפיחות וצבע סגול בזמן המקרה לפין ולאחר מכן זה עבר , הייתי בבדיקה של 4 רופאי משפחה ו 2 אורולוגים וגם כשנתיים לאחר המקרה ואמרו שאין לי כלום . הייתכן ? אני חווה מאז בעיות זקפה וכאשר הפין רופף.הוא נוטה הצידה , ניתן להבחין גם בדלילות של העור . אשמח לדעתך בנושא . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע כשבר של הפין

20/07/2018 | 22:29 | מאת: שטף דם בין האשכים

לפני כשבועיים קיבלתי מכה ממש חזקה לאשכים וזה כאב לי זמן מה והיום שמתי לב שיש לי שטף דם סגול שמתחיל מהחלק התחתון של האשכים ועובר בינהם עד להתחלת הפין, השאלה שלי היא האם אני צריך להיות מודאג?

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין בעיה בזקפה, שטף הדם ייספג. ניתן לשקול לבצע US אשכים

20/07/2018 | 12:25 | מאת: Umts88

Diagnosed 1 year ago with bladder cancer tcc t1 hg with cis. Started lamm protocol. Two monthes ago another turbt and This time tcc ta hg with cis, during Turbt small hole in bladder wall And catter inseret ant give me AB. 10 days after release from hospital Did petct that came to be tcc invade To fat layer stage 3 or 4 BC. so pet ct say stage 3 or 4 and biopsy say stage ta. My question is what to do next? One doc sayed need to wait 3 monthes and perform another petct, the other Sayied need to do re satge turbt first and then we will decide what next. What is the best chioce? Thank you alot

לקריאה נוספת והעמקה

PET CT אינה בחירה יעילה לקביעת עומק חדירה של גידול לשלפוחית.

שלום, האם יש בדיקה לא פולשנית שניתן לבצע במקרה של חשד להיצרות השופכה? עברתי הרחבת שופכה לפני 4 חודשים בגלל חשד של אורולוג (לא בוצעה ציטוסקופיה)- מאז אני די בטראומה ולא מוכן לבצע זאת שוב- אך השבוע התחלתי להרגיש היסוס בתחילת מתן שתן (כ-7 שניות לערך), מעט נוקשות במרכז הפין (נראה לי), וטפטוף לאחר מתן שתן (עד 15-20 דק' לאחר מכן). זרם השתן בסדר ואינו כואב.

לקריאה נוספת והעמקה

אורטרוגרפיה הינה בדיקת הבחירה הלא פולשנית

מה כוללת הבדיקה? היכן נעשית?

שלום, יש לי מידי פעם קילופי עור, אדמומיות ונקודות אדומות/שחורות באשכים כפי שניתן לראות בתמונה. אני מורח מידי פעם משחת טבעדרם שהבנתי שזה סטרואידם ולא בריא. אז מה ניתן לעשות? אי אפשר להשאיר את זה ככה זה מגרד. והאם זה נראה פטרייה? (קנדידה..?)

לקריאה נוספת והעמקה

פנה לרופא עור

19/07/2018 | 16:01 | מאת: אורלי

שלום רב, בני, בן 17עם שק אשכים גדול מלידה. בתקופה אחרונה שמנו לב לנפיחות באיזור מרכז השאכים ללא קשר לאשכים. הרופא אמר שהשאכים בסדר ושלח לאולטראסאונד - שם התגלה בקע. מה עושים ? מה יכול לקרות אם לא ננתח ? האם הניתוח בהרדמה מקומית ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בקע זה בתחום הידע של הכירורגים הכלליים

19/07/2018 | 13:27 | מאת: מתן

שלום. איך מודדים את הפין?  כשכתוב שהפין הממוצע הוא בערך 13 סנטימטרים, לאיזו סוג מדידה מתכוונים?  מדידה מבסיס הפין וצריך למעוך את השומן עם הסרגל כמו בתמונה מהכתבה הזאת?  או מדידה רק מהאיזור שהפין חשוף שיוצאת קצרה יותר ב2 ס''מ בערך?

שאלה מעניינת, מהבסיס לקצה הפין

ליה ימין בגודל תקין, 5.10 ס"מ . הפרנכימה דלה ובלתי סדירה במיקצת האקוגניות תקינה . לא נצפו בה גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס . בקוטבה העליון ציסטה קורטיקלית בגודל 18 מ"מ עם מוקד אקוגני / משקע סידני בתוכה. הממצא קשה מאד להדגמה - מסוג בוסניאק 1 האם ממאיר ? האם יכול להפוך לממאיר ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ממאיר ולא דורש מעקב

16/07/2018 | 20:36 | מאת: מושיקו

גילו אצלי ספרמטוצלה בשק אשכים צד ימין בבדיקת האולטרא סאונד בגודל 3.2 * 1.8 ס"מ המורכב מתהליכים נוזליים המכילים נוזל לא צלול בינינם ובנוסף ציסטה בגודל 0.6 ס"מ בראש האפידרמיס מצד שמאל. מה מומלץ לבצע?

לקריאה נוספת והעמקה

אם מפריע מבחינת תחושה או צורה - ניתוח

15/07/2018 | 12:51 | מאת: יחיאל

מה משמעות התוצאות?-האם ערמונית או שלפוחית רגיזה? מפח כיס השתן קטן יחסית -209 סמ"ק אין דלף שתן בזמן המילוי הענות כיס השתן נמוכה חוסר יציבות של כיס השתן שילוב של חסימה משמעותית במוצא כיס השתן עם חוסר יציבות כיס השתן במבחן p/f מפתח לחצים חסימתיים גבוהים עם עקומה שטוחה ביותר ושארית שתן של 74 סמ"ק

לקריאה נוספת והעמקה

גם חסימה וגם אי יציבות המעידים על כיס שתן רגיז

15/07/2018 | 01:12 | מאת: אריה

שלום כבר תקופה ארוכה (למעלה משנה) שבה אני מרגיש כאב (עמום) באשך ימין שמקרין כאב (ממוקד) לגב התחתון בצד ימין הכאב מופיע בעיקר במצב של שכיבה על הגב כשאני הולך לישון זה מפריע לי נורא כמו כן יש לי גוש באשך או שזה יותרת האשך אני לא יודע אבל כאשר אני לוחץ עליו אני חש בכאב חד שמקרין ישירות לגב בדיוק לאזור שכואב לי בדרך כלל אשמח אם תוכל לעזור לי בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי לבצע בירור אורולוגי כולל בדיקת US אשכים וכן US של דרכי השתן לשלול אבן

13/07/2018 | 23:37 | מאת: יורם יעקובי

האם בדיקת 4Kscore מהימנה יותר מביופסיה של הערמונית? ידוע לי,שהבדיקה אינה נמצאת בסל של קופ"ח,ועולה כשלושת אלפי ש"ח,אבל אינה פולשנית.

לקריאה נוספת והעמקה

בסוף הבדיקה יכולה לרמז אבל לא יותר וודאית מביופסיה

13/07/2018 | 12:54 | מאת: רחל

אני סובלת מדלקות חוזרת בדרכי השתן והתחלתי טיפול בהיפרקס. אני מבקשת לדעת כמה גרם ויטמין C צריך לקחת יחד עם ההיפרקס כדי שההיפרקס יפעל כי כל רופא אמר לי משהו אחר. התשובה דחופה לי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי נסיון אישי עם היפרקס, תבחרי אחד מהמינונים ותתחילי

אהלן לקחתי פרוזק 40מג הצלחתי להגיע לשפיכה לאחר קצת זמן ,אבל איך שהפסקתי את התרופה אני לא מצליח לגמור האיבר שלי כבר שורף ונפוח מרוב נסיונות עם החברה , מצליח לגמור רק מגירוי חזק מתחיל להילחץ מהקטע הפרוזק שיבש לי את העסק? הפסקתי לפני כשבוע את הפרוזק מה פשר לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

פרוזאק, עלול לעכב שפיכה ככל הנראה לאחר הפסקה יותר ארוכה יחזור המצב לקדמותו

11/07/2018 | 17:23 | מאת: אמיר

שלום רב, לאחר ניתוח להסרת אבן בשופכן שמאל נשלחתי לבדיקת US להלן הממצאים: הכליות בגודל ומבנה תקינים . ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים . שלפוחית השתן עם דופן סדיר ,ללא ממצא בתוכה . הודגם סילון שתן מימין בלבד . לאחר ההתרוקנות ללא שארית שתן . בלוטת הערמונית בנפח כ - 8.16 סמ"ק אשמח להסבר קצר על הממצאים תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/07/2018 | 06:21 | מאת: אמיר

תיקון קטן, בלוטת הערמונית בנפח 16.8 סמ"ק

הכל תקין ראו סילון שתן בצד אחד בלבד

14/07/2018 | 22:48 | מאת: אמיר

שאלה אחרונה. האם סילון שתן בצד אחד זה תקין, או שיש צורך בהמשך בדיקות תודה רבה מראש

שלום , אני בן 27 ברצוני לבצע ברית מילה. אני חבר בקופת חולין מכבי, האם הניתוח כלול בסל קופ"ח או שיש לבצע אותו אך ורק באופן פרטי?

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לברר מול קופ"ח

10/07/2018 | 13:43 | מאת: רבינו

בתוצאות הבדיקה נכתב , "בוולסלוה מופיע דלף של שתן (LPP =114 ס"מ מים) מה זה אומר? אשמח לקבל תשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בלחץ של 114 ס"מ מים (לחץ גבוה) בורח לך שתן

10/07/2018 | 11:28 | מאת: ל.ש

שלום רב אני בת 46 מזה חודשיים אני סובלת מדלקת חוזרת ומתמשכת בדרכי השתן ונמצא חיידק אי קולי בשתן וכבר חודשיים נוטלת אנטיביוטיקה ולאחרונה נתנו לי FUROLIN100 ואני סובלת מתופעות לוואי מתרופה זו והרופא טוען שזוהי התרופה היחידה אשר החיידק רגיש לה כפי שמופיע במעבדה ויש לציין שיש לי כאבים קשים במותניים ובעיקר במותן מצד ימין וגם בבטן תחתונה וצריבה במתן השתן . עשיתי US כליות ואני מצרפת הצילומים לפענוח . יש לציין גם שאני סובלת כרונית ממחלת הזאבת LOPOS . שאלתי : 1- דעתכם על המשך טיפול ?? 2- פענוח צילום הUS .

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לראות את צילומי ה- US, רצוי לפנות לייעוץ מסודר לאחר קבלת פענוח של הבדיקה

10/07/2018 | 10:32 | מאת: ליליאור

עברתי בדיקת US לפני כשבוע התגלתה ציסטה בכליה ימנית בגודל 1 ס"מ ו-AML בגודל 0.8 בכליה שמאלית.

לקריאה נוספת והעמקה

למרות שבדיקת על קול אינה יכולה להבחין ב- AML הגודל הקטן שולל בעיה משמעותית. מומלץ מעקב עיתי ע"י אורולוג

שלום רב, בעקבות ניתוח להוצאת אבן נשלחתי לבדיקות שתן/דם/ומריכי האבן, אשמח לשמוע הסברים בעקבות הממצאים בבדיקות בשתן Creatinine (U) /24h טווח תקין 1-2 בבדיקה = 2.2 Uric Acid (U)/ 24hr טווח תקין 250-750 בבדיקה = 1065 Calcium (U)/24 hr טווח תקין 0-300 בבדיקה = 378 בדיקת דם Uric Acid (B טווח תקין 3.5-7.2 בבדיקה = 7.7 Glucose (B טווח תקין 70-110 בבדיקה = 126 שאר הממצאים בטווח הנורמה הרכב אבן whewellite 60% weddellite 33% whitlockite 7% מקרא Whewellite=Ca-Oxal.monohydrate Weddellite = Ca-Oxal.dehydrate Whitlockite=Ca/ Mg/ Phos בתודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יש בבדיקה את הרכב האבן והפרעות מטאבוליות קלות המצריכות איזון

08/07/2018 | 09:24 | מאת: שירי

שלום. בבדיקת אולטרסנד של הכליות פוענח כליות באופן תקין, פרנכימה מעט לובולרית, אין עדות להידרופרוזיס ואבנים בכליות. מה זה אומר? יש לי כאבים חזקים במותן שמאל. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת העל קול תקינה

07/07/2018 | 20:46 | מאת: דגדוג ביצים

היי, יש לי חבר כבר 4 שנים וכל פעם שאני מנסה לגעת לו בביצים הוא טוען שזה מדגדג לו ואף פעם הוא לא נותן לי לגעת לו בביצים. האם זה הגיוני? האם צריך לבדוק את זה?

זה שאלה לפורום אחר

אני בן 27, ומזה כ4 שנים אני סובל מדחיפות ותכיפות במתן שתן, עשו לי 5 בדיקות אולטראסאונד וב3 מהם השלפוחית שתן הייתה מלאה אבל מיד לאחר הבדיקה השתנתי 7 פעמים בשעתיים, ובשתי בדיקות אחרות השלפוחית הייתה מרוקנת, ולא התגלה בבדיקת אולטרסאונד האחרונה שארית שתן וגם אין הגדלה של הערמונית, והאורולוג שלי ביקש ממני לעשות בדיקת זרם שתן והנה התוצאות: Volding time: 31 s Flow time: 30 s Time to max flow: 7 s Max flow rate: 9.9 m/l Average flow rate: 6.8 m/l Volted volume: 210 האם יכול להיות שיש לי חסימה חלקית?

לקריאה נוספת והעמקה

כן