גמילה מקטטר לאחר גיליאן ברה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/02/2013 | 00:34 | מאת: אלעד

דר שלום, אבי ( בן 65 ) חלה בגיליאן ברה בתחילת אוקטובר 2012 ומאז במשך 4 חודשים הוא היה מחובר לקטטר. בימים האחרונים מנסים במרכז השקומי לגמול אותו מהקטטר אך ללא הועיל, הוא לא מרגיש תחושת לחץ בשלפוחית אחת ל-6 שעות מצנטרים אותו. כמו כן לאבי ערמונית מוגדלת ( שידענו על קיומה לפני המחלה ) וכרגע נוטל כדור קאדקס להקטנת הערמונית. האם יש בדיקה שלפיה ניתן לדעת אם הנזק הוא קבוע או זמני? האם יש טיפול תרופתי אחר שיכול לעזור לו במתן השתן או לחלופין ניתוח, או טיפול "לעורר" את השלפוחית ? תודה אלעד

05/03/2013 | 14:56 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אלעד, ככל הנראה לאבא שלך יש בעיה בהתכווצות שלפוחית השתן עקב המחלה. יתכן ועדיין יהיה שינוי במצבו שכן המצב עדיין "טרי" השילוב של המחלה + BPH הופך את המצה לבעייתי יותר. ישנן תרופות שאפשר להוסיף לקרדוראל להקטנת הערמונית. לעיתים יש צורך בניתוח לכרות חלק מהערמונית שיכולה להקל על הטלת השתן. רצוי שתפנו ליעוץ ובדיקה בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה