רפלוקס לתינוק

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/08/2011 | 12:47 | מאת: הורים

בגיל 3 שבועות אושפז בנינו הקטן עם חום ופריחה בגוף. בבדיקות שנערכו גילו e.Coli בדרכי השתן. בדיקת אולטרה סאונד הראתה הרחבה במערכת המאספת בצד ימין 13ממ ובצד שמאל 15 ממ. לאחר 6 שבועות עשינו בדיקת אולטר סאונד נוספת. במד ימיו לא הייתה הרחבה כלל ובצד שמאל הרחבה של 9 ממ. שבוע שעבר עשינו ציסטוגרפיה והממצאים הראו רפליקה דרגה 4 בצד שמאל. מהאישפוז הוא מקבל צפוויט פורטה 3 cc פעם ביום. הוא שוקל כעת 7.5 קילו. ומאז לא קיבל דלקת נוספת ברוך ה?. מה הטיפול הלאה? קבענו תור לאורלוג רק שזה יהיה עוד חצי שנה בערך.. ואנחנו לא רוצים לתת לו אנטיביטיקה ללא צורך. האם מקרה זה חייב טיפול אנטיביוטי? מהו הטיפול הממולץ?

20/08/2011 | 17:29 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

כאשר אני מייעץ במקרים אלוא ני צריך לראות את בדיקת ה- US ובדקית הציסטוגרפיה . במקרה זה ככל הנראה צריך לבצע גם מיפוי כליות כדי לדעת אם יש צלקות בכליה ומה תפקוד הכליות. במקרים מסוימים אני ממליץ רק על טיפול אנטיביוטי מניעתי , לעיתים יש צורך לתקן את הרפלוקס ע"י ניתוח. התורים לאורולוגים ילדים קצרים יותר מחצי שנה.תמצאו לכם אורולוג ילדים לפני כן , אל תמתינו חצי שנה בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה