שאלת המשך:בעיות בשתן אחרי לידה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/04/2011 | 10:36 | מאת: אני

בס"ד שלום רב, לידה ראשונה, הריון ראשון, בת 23.6. מאז הלידה - שלושה חודשים וחצי) סובלת מבעיות בדרכי השתן: צריבות חזקות מאוד, כאבים בכל האזור התחתון הקדמי. תכיפות במתן שתן (אם אני שותה נכנסת לשירותים כל עשרים דק' חצי שעה, בלילה קמה לפחות 4 פעמים לשירותים כל שעה וחצי-שעתיים ). קושי במתן שתן: אני צריכה ללחוץ על מנת שהשתן יצא זה יוצא בד"כ כמו ב"גושים" כל לחיצה - יציאת שתן. עם כאבים חזקים ביותר. כאשר אני מרגישה צורך להתפנות יש לי צריבות חזקות מאוד מאוד המקשות עלי את ההליכה, איני מסוגלת להתאפק מרוב כאבים ובמידה ולא הצלחתי להגיע לשירותים באותה שניה, יש קושי רב יותר להוציא את השתן. המצב הזה נמשך מאז הלידה שהייתה קשה ביותר. כל הבדיקות תקינות ולא גילו שום ממצא חריג. אין חיידק, אין דלקת בשתן, בדרכי השתן, בשלפוחית בכליות. כלום. המצב הזה מאוד מקשה עלי את התפקוד היומיומי, כיוון שאני חייבת להיות בקרבת בית שימוש (איני יכולה לצאת לטייל, או ליסוע) כמוכן הקימה באמצע הלילה לשירותים מרוב כאבים. יש כאבים חזקים כל פעם שאני באה להתיישב, בעיקר אם אני צריכה להתפנות. לעיתים יש בריחה של מס' טיפות אף מבלי שאני ירגיש צורך להתפנות. אשמח לעצה מה הבעיה שיכולה להיות לי, המלצות וכד' בכדי שהבעיה תיפתר. תודה. על שאלתי זו ענית: לבצע מס' בדיקות שתן ,US ואולי הסתכלות לתוך השלפוחית ולפות לרופא. עברתי אינספור בדיקות : US של דרכי השתן והכליות (שלפוחית וכו') בדיקת דם לבדיקת הכליות, CT בטן ואגן, בדיקות שתן לתרבית והבדיקת שתן הרגילה אינספור פעמים. לא נמצא שום דבר חריג. לא חיידק לא דלקת לא שום דבר המורה על קיום בעיה כלשהי ... מבחינה גיניקולוגית עברתי גם כן אינספור בדיקות וכולן היו תקינות... פניתי לאורולוג פעמיים שלא ידע מה לומר לי.. רופאת נשים אמרה כי יתכן וזה נובע עקב הלידה ועד שאתרפא מכל מה שהיה בהריון והלידה (הההריון היה תקין מתחילתו ועד סופו,לידה רגילה אך קשה ביותר לפי דעת כל הרופאים) יכול לקחת חצי שנה.. השאלה אם באמת זה יתכן כזה מצב לסבול חצי שנה ככה...ואם אין מה לעשות בכדי לעזור, להקל על הכאב וכו'.. אולי אפילו אם יש משהו טבעי ... אודה לתשובתך..

05/05/2011 | 15:25 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ישנן בדיקות נוספות שאפשר לעשות כמו למשל אורודינמיקה. בד"כ ניתן להקל על התסמינים

מנהלי פורום אורולוגיה