פרוסטטה קטנה ומסוידת-ובעיות בהשתנה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/04/2009 | 00:02 | מאת: iko

שלום לדר עמוס נאמן- אודה לעזרתך -אני סובל מהשתנה לילית של אחת ל 2-3 שעות--כאבים לעיתים לאורך הפניס-אין עצירת שתן-- PSA נמוך TRUS לפני שנים הראה בלוטה קטנה ומסוידת,ללא אזורים חשודים. -נוטל XATRAL מג 10 בערב + 2 מג CADEX בבוקר. הציעו לי לעבור ל AVODART אבל חברים מספרים שזה לא שיפר את איכות החיים. חשבתי על TUR --אבל אני מהסס. מה דעתך ? תודה וחג שמח איקו ה

08/04/2009 | 17:49 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב ! דעתי שאסור לך לקבל החלטה דרך התיעצות באינטרנט. עלייך לפנות לאורולוג טוב לצורך יעוץ מסודר, לשקול את היתרונות ואת החסרונות של כל אחת מהגישות לאחר שנשקלו בכובד ראש כל הפרמטרים כולל: גיל, מחלות רקע, גודל ערמונית, PSA , סטטוס תפקוד מיני, מידת הסבל מהמצב הנוכחי, עוצמת זרימת השתן ועוד . אמנה מספר נקודות עלייהם אני מצפה ממטופל שלי לענות ולדעת: 1. לגבי avodart - לפי הוראות היצרן מתחילים טיפול בהם הערמונית גדולה מ- 30 סמ"ק, רמות PSA מעל 1.5 ויש תסמינים בעוצה בינונית עד משמעותית 2. US עדכני להעריך את גודל הערמונית, שארית שתן וכליות 3. TURP בהחלט בא בחשבון במקרה זה אך יש לכך חסרונות לצד היתרונות 4. בדיקה רקטלית לצורך הערכת הערמונית ולשלילת סרטן ערמונית. בברכה וחג שמח ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה