שאלה לגבי קשיים במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

10/11/2020 | 15:49 | מאת: אליהו

לד"ר לינדנר שלום רב, תודה על תשובותיך לשאלותיי הקודמות ומאוד אודה לך אם תוכל לענות על שאלות אלו: אני סובל לאחרונה מקשיים במתן השתן, למרות שלפי בדיקת האולטרא סאונד כליות ודרכי שתן האחרון שעשיתי בחודש אוגוסט לא נצפו ממצאים חריגים כלשהם. נפח הנוכחי של הערמוני שלי הוא 36 סמ' והכליות שלי תקינות פרט לפרנכימה וAML בכליה אחת. טופלתי בשנים אחרונות בתרופה פרומניקס/טמסולוסין ולפני כן בתרופות חוסמי אלפא אחרות. בשבוע שעבר נאלצתי להפסיק להשתמש בתרופה זו לאחר אירוע של סחרחורת קשה והתעלפות בבית. במקומה הרופא אורולוג העביר אותי לשילוב של שתי תרופות - ארמוניה וטדם (גרסה גנרית של סיאליס) במינון נמוכה (5 סמי). בדצמבר 2017 עשיתי בדיקת אורודינמיקה. הממצא העיקרית שלה היה חסימה של מוצא השלפוחית דבר המצביע ככל הנראה על functional voiding dysfunction. הרופא האורולוג של מכבי לא חשב שיש צורך בטיפול כירוגי כלשהו בבעיה הזו. באופן כללי הצלחתי להטיל שתן בצורה סבירה בעזרת תרופות חוסמי אלפא אך כאמור, עקב ההתעלפות והנפילה שלי בשבוע שעבר לא ניתן לטפל בי יותר בתרופות אלו. שאלותיי הן: 1. האם הממצא של בדיקת האורודנימיקה שלי – חסימה במוצא השלפוחית – הוא תסמין שאופייני לBPH ? 2. האם התרופה ארמוניה תוכל גם כן לשפר את זרימת השתן כפי שעושות תרופות חסמי אלפא - בנוסף להקטנת גודל הערמוני? 3. מה הטיפולים המקובלים היום לבעיה זו - bladder outlet obstruction בתודה מראש אליהו

25/11/2020 | 20:37 | מאת: אחות אורולוגיה

תתיעץ בנוגע לביצוע צנתור עצמי של שלפוחית השתן. תקבל הדרכה ע״י אחות שתגיע אליך מקולופלסט.

הטיפול שאתה מקבל יכול לסייע במתן שתן, אבל אם אין שיפור לאחר מספר חודשים בהחלט ניתן לשקול טיפול כירורגי

26/11/2020 | 15:27 | מאת: אליהו

תודה רבה

מנהלי פורום אורולוגיה