זיקפה במשך הלילה.......

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/03/2020 | 14:24 | מאת: אחד שדואג

שלום רב, בן 42, בריא בסך הכל. ברקע פריצת דיסק בין L4 ל L5 ובין L5 ל S1. בתקופה האחרונה (בערך כ- 14 יום) בשעות הלילה בלבד! אני מקבל זיקפה בזמן שינה שמצליחה להעיר אותי. כאשר אני קם מהביתה למצב אופקי הזיקפה יורדת אחרי דקה או שתיים אבל שאני חוזר לישון ונמצא במצב אנכי הזיקפה חוזרת אחרי זמן מה (חצי שעה בערך). נעשה בירור לנוכחות דלקת בשלפוחית השתן שיצאה שלילית, ובנוסף בדיקת דם לא הצביעה על ערמונית מגודלת (ההורמן בדם היה 0.3). בצעתי כמו כן אולטרסאנוד של שלפוחית השתן וכליות ולא נמצא דבר מיוחד. לטענת האורולוג הבעיה איננה אורולוגית, ועל כן הופנתי לרופא עור ומין שגם לא מכיר את הבעיה ולא מצא דרך לעזור. כמו כן פניתי לאורטופד שגם הוא לא ידע איך לעזור ולא מכיר את הבעיה. שכן לטענתו פגיעה בעמוד שידרה ובפרט בחוט שידרה יכולים לגרום למצב של חוסר זיקפה ולא להפך. מכל מקום אציין שאני מקיים יחסי מין עם אישתי ללא קושי מיוחד, אך שבזמן האחרון אני קצת חושש שהפליטה אולי גורמת נזק בשל המצב בו אני נמצא. אציין גם שיש לי SEX DRIVE גבוהה מאד, ומאז שאני זוכר את עצמי אני מגיע לאורגזמה יום יומית אם על ידי אוננות או עם על ידי משכב עם בת זוגתי, ולעיתים חשבתי שאולי אני גורם לעצמי נזק לאורך זמן (לכן גם מציין זאת). פרמטר נוסף שחשוב לי לציין שאני עם רקע של דכאון קל לסיגורין (ששיאו היה בחצי השנה האחרונה) ואני מטופל בכדורים ממשפחת ה SSRI (אפקסור או וייפקס) מזה קרוב לחמש שנים במינון נמוך של 37.5 מ"ג (המינון המקובל הוא 150, אבל לעולם לא רציתי לעלות במינון הנ"ל.) לפני חודשים וחצי - ב10 לינואר 2020 הספקתי את הטיפול התרופתי ולמעט תופעות לוואי קטנות של חרדה שחלפו אני מרגיש בסך הכל טוב. נכון לעכשיו חושב ללכת לקרדילוג ונוירולוג להמשך בירור, אבל העניין משפיע לי מאד על איכות השינה ומצב הרוח. אשמח לדעת אם יש משהו בספרות הרפואית שכן על פי מה שקראתי התופעה איננה פארפיזם וגם אני לעולם לא השתמשתי בוויאגרה או במוצרים דומים. חשבתי ללכת למיון כבר, אבל בגלל המצב של הקורונה אני מנה להימנע. תודה וביראות לכולם.

אני לא מכיר מצב כזה, סרוקסט גורם לעיכוב בשפיכה לא לזקפה, נזק מלא של חוט השדרה גורם לזקפה במנגנון של זרימת דם מוגברת אבל לא יורד מעצמו

מנהלי פורום אורולוגיה