דם בשתן חודשיים לאחר הסרת גידול

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/01/2020 | 07:22 | מאת: אסתר

שלום רב אבא שלי בן 84 מתפקד היטב צלול ועצמאי עבר ניתוח להסרת גידול הערמונית לפני השלושה חודשים. להבנתי היה 4 ס"מ במהלך האישפוז עבר צינתור להחלפת מסתם. לפני שבוע בדיוק החלו לו דימומים בשתן כולל קרישים. שלוש פעמים היה במיון עשו שטיפה שלחו הביתה. ושוב למחרת דם בשתן . ממתינים עכשיו לתור לאורולוג. עד אז אשמח לדעת חוות דעתך האם יש מצב שהגידול חזר? או שלא "נוקה" כראוי?? מה השלב הבא להערכתך. מקווים שלא ניתוח חוזר בתודה ובברכה

לא ברור מפנייתך - גידול בערמונית מסירים רק בניתוח ובד"כ לא בגיל של אביך הגדלה טבה של הערמונית ניתן להסיר בניתוח ובהחלט עלול לדמם לאחר מכן גידול בשלפוחית נוטה פחות לדמם לאחר כריתה ובאם יש דימום מחשיד שעדיין יש גידול בפנים

16/01/2020 | 22:35 | מאת: אסתר

שלום רב אכן הניתוח היה הסרת גידול השלפוחית השתן. דימום החל שלושה חודשים לאחר הניתוח. וכאן יש גירול שהתגלה בבדיקה. ייתכן ולא ניקו את הכל?? אבא מועמד לניתוח חוזר לאחר התייעצות עם קרדיולוג לגבי ההרדמה. האם אפשר הקרנות במקום הניתוח???

מנהלי פורום אורולוגיה