שאלות בנוגע לאצירת שתן חריפה אצל גבר בן 48

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/09/2019 | 08:13 | מאת: דורון

הי. שמי דורון ואני בה ן 49 - בריא בדרך כלל ללא מחלות רקע. לפני שבועיים, באופן די פתאומי התחלתי לסבול מאצירת שתן. במיון עשו לי בדיקות דם ובדיקה רקטאלית ואבחנו הגדלה שפירה של הערמונית (ערמונית מוגדלת+1). חוברתי לקטטר למשך 8 ימים, והתחלתי ליטול אומניק 0.4 על בסיס יומי. כעבור 8 ימים הוצא הקטטר. ביומיים שלאחר הצלחתי להטיל שתן בצורה סבירה (לא זרמים מושלמים אבל כן הרגשתי סביר). מכיוון שבמהלך אותו הזמן התחלתי לסבול גם מנימול חריף בכפות הידיים רשמה לי רופאת המשפחה כדור בשם אלטרולט. בפעם הראשונה אחרי שנטלתי כדור זה כעבור שעתיים בערך שוב לא הצלחתי להטיל שתן. קראתי ברשימת תופעות הלוואי של התרופה שזו תופעה אפשרית. אבל לא ברור לי שיש קשר בין השתיים. למחרת בדק אותי האורולוג של קופת חולים ואמר שהערמונית שלי מוגדלת מעט מאוד. אבל מכיוון שלא הצלחתי להטיל שתן שוב חוברתי לקטטר. ביום שני אני אמור לעבור ניסיון גמילה נוסף. במקביל בדיקת שתן העלתה זיהום בדרכי השתן והתחלתי לקחת אנטיביוטיקה (cefovit forte 500) שאלותיי: אני מבין שבגילי זה מקרה נדיר שפרוסטטה מוגדלת גורמת לתופעות כאלה בצורה כה חריפה. האם ישנה אפשרות סבירה שהבעיה במקום אחר? אני מעוניין לעשות אולטראסאונד. אני מבין שלשם כך השלפוחית צריכה להיות מלאה. אבל אם אני מחובר לקטטר איך זה אפשרי? אני מרגיש קצת חסר אונים. במסגרת שירותי הבריאות הרגילים אני מתקשה לקבל טיפול רציף ומלא מגוף אחד שיטפל בי מההתחלה ועד הסוף בפרק זמן סביר. האם ניתן לקבל מענה כזה באיזושהי מסגרת פרטית בארץ?

נבגילך בהחלט יתכן שמדובר בבעיה אחרת רצוי לבצע MRI של עמוד שדרב ובדיקת ויטמין B12

מנהלי פורום אורולוגיה