psa לאחר ניתוח turp השפעת הניתוח

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/02/2019 | 14:38 | מאת: psa לאחר ניתוח turp

שלום רב- לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח Turp הייתה לי ערמונית מוגדלת 50 סמ"ק, הוסרו ממנה כ-30 סמ"ק, מרגיש מצויין, זרימת שתן כ-עולל, חדלתי מכל תרופה. אין עוד שום קושי. שום השלכות. שאלתי - היום עשיתי בדיקת psa והתוצאה 3.15, מאחר שציפיתי לתוצאה שהיא פחות מ-2 שאלתי, שאלת תם, האם אחרי ניתוח שכזה לא משפיע על psa ? אני מבין שהנותר, הקופסית, ממשיך להפריש את ההורמון, אך מאחר שלפני הניתוח הערך היה 3.44 אני חוכך האם התוצאה העכשווית, שאיננה רחוקה מזו שלפני הניתוח, מצביעה על משהו? תודה.

13/02/2019 | 06:06 | מאת: איתמר

שכחתי לציין גילי. 65.

שאלה נכונה וחשובה, אנו מצפים לאחר TURP לירידה בערכי PSA, כטאשר זו אינה מושגת אזי מעלה חשש שמדובר בממצא מדאיג. במקרה כזה אמליץ לחזור על ערכי PSA כשלושה חודשים ממועד הבדיקה הקודמת ואם במגמת עליה לשקול MRI של הערמונית

מנהלי פורום אורולוגיה