אבן בכליות ותוצאות אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/07/2016 | 20:08 | מאת: אלון

שלום, אני בן 29,עקב עווית כלייתית שכללה כאבים פסיכיים בבטן התחתונה מצד ימין,בחילות,וכנראה גם הקרנה לכאבי גב, הייתי במיון,ואחרי בדיקות דם ושתן (נמצא אצלי דם בשתן),החליטו שזה כנראה כתוצאה מאבן בכליות (לא היה לי מעולם). קיבלתי בטרן לכמה ימים ואני מרגיש יותר טוב. אבל עדיין משהו מציק לי באזור הימני של הבטן התחתונה,אפילו אולי לכיוון המפשעה. אני מרגיש כאילו שהבטן יכולה "להיתפס" ובגדול האזור הזה יותר רגיש. הפנו אותי לאולטרסאונד של כליות ודרכי השתן. התוצאות הם: כליה ימנית: - בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. ללא עדות להידרופרוזיס. כליה שמאלית: - בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. ללא עדות להידרופרוזיס. אין לשלול גרגיר אבן זעירה בגביע התחתון. שאלותי הם: אם כתוב שאין לשלול,אז זה אומר שאי אפשר לדעת בוודאות וצריך המשך בדיקות כמו ct או mri? איך יכול להיות שהכאבים היו בבטן התחתונה הימנית,(ועדיין הצד הזה יותר רגיש),והתוצאות מראות חשד לגרגיר דווקא בצד שמאל? חוץ מלשתות שני ליטר מים ביום (שאני שותה כבר יותר משבוע),מה מותר לעשות אם יש גרגיר של אבן? מותר לעשות פעילות גופנית (הליכות)? לקיים יחסי מין? אני די מפחד לעשות משהו כזה... ושאלה אחרונה,איך ידען שהאבן היא בכליה ולא בכיס המרה עוד לפני האולטרסאונד? לא כדאי לבדוק גם את כיס המרה ולוודא שאין שם אבנים? תודה.

החשד לאבן בדרכי השתן נובע מהדם בשתן, בכדי לשלול בוודאות אבן בצינור השתן יש לבצע CT ללא חומר ניגוד

מנהלי פורום אורולוגיה