כאב באשך ימין ואיזור האגן- ללא הסבר בבדיקות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/10/2017 | 14:34 | מאת: עומר

שלום, בן 22 בריא בדרך כלל למעט בעיות אורתופדיות ופסוריאזיס קל (וכן טבעוני, משקל גבוה, לא עודף משקל, ללא אלרגיות מוכרות). עובד במשרה מלאה בישיבה מול מחשב, עד לפני כ3 שבועות עם מכנס מעט לוחץ. לפני כחודש מיד לאחר אוננות כאב באשך ימין. ללא הבחנה בחבלה. למחרת במהלך היום החמרה בכאב, אודם, נפיחות, בליטת ורידים ומנח גבוה של אשך ימין. כמו כן תכיפות מסוימת במתן שתן. בפנייה למיון, בדיקת אורולוג בדיקה מאוד מוגבלת (מתקשה לאפשר לרופא לבדוק את האשכים בגלל התחושה וגם לחץ נפשי) לפיה מנח תקין. בוצע US כולל דופלר - הממצא היחיד הסתיידות קשיחה בקוטר 5 מ''מ צמוד לסקרוטום מימין שאינה מסבירה את הכאב. בדיקת תרבית שלילית. בבדיקות דם הממצאים החריגים: wbc מעט גבוה (12.8), neutro% גבוה (85.5), lympho% נמוך (12.4), mono% נמוך (2.1), urea blood מעט נמוך (13), phosphorus blood מעט נמוך (4.2). אורולוג שני במיון שלל תסביב/וריקוצלה/דלקת (אך חשד שייתכן ומדובר בהתחלה של דלקת). התחלתי לנטול כדורי כורכומין, פרוביוטיקה ואבץ (כמונעי דלקות טבעיים). לאחר כמה ימים הטבה. באותו הזמן הטבה בעת הרמת רגל ימין. רופא משפחה המליץ לאונן על מנת "לשחרר" את האשך, מה שגרם להחמרה של הכאב למספר ימים. בהחמרה זו החלה תחושת "משיכה" של האשך כלפי מעלה בעת עמידה/שכיבה וכן תחושת בחילות (יצוין שבמקביל לצינון). התחלתי שימוש קבוע באופטלגין, לאחר כמה ימים הטבה. אוננות נוספת גרמה שוב להחמרה (הפעם גם רגישות האשך למגע וכן האיזור המחבר בין האשך לפין). אופטלגין מקל על הכאב במידה מסוימת אך לא על אי הנוחות, מגע היד במפשעה הימנית מקל גם במידה מסוימת על הכאב. רופא המשפחה שלל בקע (בדק בלחיצות מתחת לבטן), אולם ציין כי הדפנות חלשות. תחושת כאב מקרין לאיזורים נוספים באגן, מלווה בהתחזקות כאבי גב תחתון (יצוין שגם סובל מכאבי גב כרוניים). הכאב מתחזק בזמן תנועות למתן שתן. יצוין כי סובל מחרדה לגבי מצבי הבריאותי (לצד חרדות נוספות), לא מטופל תרופתית כרגע. ממה יכול להיות שאני סובל? מה עושים? אודה לעזרתכם!

אורכאלגיה, כאב כרוני של האשך, עשוי להסביר את הממצאים. הטיפול המומלץ נוגדי כאבים ע"פ צורך

29/10/2017 | 11:09 | מאת: עומר

תודה דוקטור, שאלה נוספת- האם עפי התסמינים סביר לחשוש מבקע מפשעתי / חסימת צינוריות הזרע / ערמונית מוגדלת? אשמח לשמוע לגבי דרך לאבחן באופן עצמאי (לאור קושי נפשי בשיתוף פעולה בבדיקה פיזית של רופא)

04/09/2021 | 22:23 | מאת: יוני

אני סובל מאותה בעיה האם מצאת פתרון?

מנהלי פורום אורולוגיה