חיידק בשתן PSEUD AERUGINOSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/03/2017 | 18:13 | מאת: איריס

שלום וברכה דר' נכבד אני פונה אלייך בשם אבי, בן 90 סובל מאוד בשנה האחרונה מדלקות חוזרות ונשנות בשתן אושפז מס' פעמים , מזה חודש עם קטטר.(אבא עם דמנצייה קוצב לב ועבר כמה ארועים מוחיים) כל הפעמים אבא קבל אנטיביוטיקה דרך הוריד או כדורים 'אלא שהפעם בתרבית מצאו את החיידק PSEUD AERUGINOSA ובבדיקה מראה שאין עמידות לאנטיביוטיקה. אבא לא מדבר ,אבל מהחיידק הזה, נגרם לו סבל רציני שתוקף אותו כמו צירי לידה, התכווצויות, ואבא בוכה עד כדי דמעות, 40 טיפות אופטלגין לא עוזרות לו כלל וההתכוצויות תכופות בין 3-5 דקות במשך כל היום. הרופא אמר אין מה לעשות.(אבא עבר לפני 20 שנה כריתת ערמונית ואשך עקב גידול סרטני ). אתמול בהתיעצות עם רופא נוסף הדר' דבר על ניתוח . משו שאנו חוששים ממנו אבל בנוסף נתן לקחת SPASMEX נגד התכווצויות 1 ביום, אתמול התחיל את הטיפול, אבל הבעיה נוראית, אבא לא רגוע לא בלילה ולא ביום.. דר' פרופ' נכבד,,, אני זועקת לעזרה בשם אבי. אודה לך מראש על התיחסותך ותשובתך בהקדם. כל טוב איך אפשר להציל את אבי מהסבל הנוראי הזה? בגיל כזה?

הדבר הכי חשוב לחסוך סבל ולמנוע זיהומים זה להיפטר מהקטטר לא ברור לי מדוע אביך עם קטטר אם כרתו לא את הערמונית אין סיבה שיהיה עם קטטר

27/03/2017 | 22:03 | מאת: איריס

דר' נכבד,בהמשך לשאלתי הקודמת אלייך, אבי עם קטטר מכיון שבלי קטטר אמרו שהשתן לא יוצא לחלוטין, כי בבדיקה הראה שיש שארית. שאלתי היא, אבא עם התכוצויות חוזרות ונשנות תקופה ארוכה, אלא שהפעם הוא קבל כדור מסוג spasmex 30מ"ג, פעם ביום(בלילה). הכדור די עוזר לאבא, התכיפות של ההתכוצויות ירדה לא לגמרי אך די משמעותית, אלא שהכדור גורם לו עצירות רצינית והוא מאוד סובל. החשש שאם נפסיק את הכדור אבא יחזור לכאוב מאוד, אך מה נעשה עם עניין העצירות? שגם סובל מאוד. תודה מראש על תשובתך

מנהלי פורום אורולוגיה