ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/02/2017 | 11:49 | מאת: me

שלום פרופסור אבי בן כ 80 יש לו ערמונית מוגדלת . ביום שישי היה לו קושי במתן שתן לקחנו לבית החולים לניאדו שם איבחנו שיש סתימה וחיברו לו קטטר שיחררו הביתה עם דרישה לאורולוג האבחנה שרשמו: BPH NOS W UR OBS/LUTS CATETER INSERSION לקחנו לאורולוג אתמול נתן תרופה בשם דואודרט אמר לקחת חודש ואחרי חודש לחזור לבית חולים לבדוק אם ניתן להוריד הקטטר . הרופא הסתמך על מה שנאמר בבבית החולים לא בדק את אבא. השאלה האם זה תקין? האם יכול להיווצר תלות בקטטר ושיגרום אחרי חודש לבעיה במתן שתן ? לפני כן סירב לקבל OMNIC קיבל חצי כדור TOVIAZ 4MG בגלל SEVRE NOCTURIA עכשיו עם INDWELLING XCATHETER + ACTURE URINARY RET אודה לך על תשובתך אם צריך אביא את אבא אלייך לבדיקה . הוא עיוור ומתקשה ללכת וקשה מאוד לנייד אותו ............................................................................... ............................................... ............................... .......................

היכולת לגמול מקטטר תלויה אם היתה פגיעה כלייתית או לא, אם לה היתה פגיעה כלייתית (קראטינין לא עלה, לא היתה הידרונפרוזיס בבדיקת US) אזי ניתן לנסות לגמול מקטטר. הגמילה יכולה להתבצע בטרם חודש, למעשה יום עד שלושה ימים מהתחלת חסם אלפא (מרכיב אחד בכדור שרשמו עבורכם) ניתן לנסות לגמול מקטטר

21/02/2017 | 11:25 | מאת: me

האם ניתן לעשות פעולה זאת אצלך במרפאה הסרת הקטטר ונסיון הגמילה?. לא עשו בדיקת אולטרא סאונד אלא רק דם בדיקת הדם תקינה צריך בדיקת אולטרא ס? אפשר לעשות אצלך או שצריך במכון תודה רבה

מנהלי פורום אורולוגיה