סרטן כליות RCC - אבחנה וטיפול

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/02/2017 | 22:17 | מאת: AL79

שלום, לחמי בן ה-70 בתוצאות של CT נמצא: נגע היפודנסי בכליה ימנית בקוטר 2.3 ס"מ בצפיפות 33HU שעולה ל-124HU בפאזה המוקדמת שיורדת ל-85HU. אין מעורבות של המערכת המאספת. הממצאים מתאימים לתהליך סולידי ייתכן RCC פפילרי. אנו מבינים שמדובר ככל הנראה באבחנה של סרטן כליות. 1. איזה עוד בדיקות נהוג לבצע בכדי להשלים אבחנה של סרטן כליות (הבנו שלא נהוג ביופסיה וגם הגידול נמצא במקום שהגישה אליו קשה בביופסיה) 2. האם יש בדיקות מרקרים לסרטן כליות? 3. האם זה נכון שבסרטן זה הליווי הוא רק של אורולוג ללא מעורבות אונקולוגים? 4. מה הטיפולים הקיימים?

יש מחלוקת בספרות המקצועית לגבי ביופסיה, לא חובה לעבור ביופסיה כאשר יש חשד לסרטן. אין מרקרים לסרטן הכליה. הטיפול המקובל הוא כריתה של הממצא, באם מצב בריאותו אינו כשורה ניתן לשקול לעקוב אחר הממצא אשר אינו גדול ולראות באם גדל לאורך הזמן אזי ניתן לשקול התערבות. ניתן במקרים מסוימים להקפיא את הגידול (קריוטרפיה) או לשרוף אותו (RFA) אך עדיין הטיפול המקובל הוא ניתוחי

מנהלי פורום אורולוגיה