ראייה מאוד מטושטשת לאחר שני ניתוחי הצמדת רשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

27/01/2016 | 05:05 | מאת: anat

בספטמבר עברתי ניתוח להצמדת הרשתית, ויטרקומיה, רצועת סיליקון והזרקת גז. לאחר שהגז נספג הרשתית נפרדה שוב (כחודש אחרי הניתוח הראשון) ועברתי ניתוח הצמדה נוסף עם הזרקת שמן. לפני כשבועים הוציאו לי את השמן. הראיה שלי מטושטשת וכרגע לא ניתנת לתיקון עם משקפים. יש לי קוצר ראיה מאוד גבוה ואני בת 52. הרופא טוען שחלק מה טשטוש נובע מהתפתחות קאטארט. האם יש מצב שהראיה תשתפר? הקטארט כרגע הוא בינוני לכן ברור לי שניתוח לא יפתור את על הבעיה..

מוזר בעיני כי עדיין לא נותח הקטרקט. אני נוהג לרוב לשלב את ניתוח הקטרקט עם הוצאת שמן הסיליקון. בכל מקרה - קטרקט זו סיבה ברת טיפול, אך בהחלט יתכן כי הרשתית אינה מסוגלת לראייה מייטבית - ובפרט אם היתה הפרדות של מרכז הרשתית (ונראה לי שהייתה...) במקרים אלו למרות שמצליחים להצמיד את הרשתית - לרוב אין חזרה מלאה של חדות הראיה. לסיכום - במידה והקטרקט משמעותי - יש לנתח, אך לא לצפות לניסים... בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה: 08-9760247 (פרטי + קופות חולים) שערי-צדק: 02-6555417 דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים