חזרת ראייה לאחר ניתוח חיגור

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

11/01/2016 | 22:13 | מאת: חיים

לאשתי הייתה היפרדות רשתית לפני כ 4 חדשים.עברה לפני 3 חדשים טיפול בגז וגם ניתוח חיגור.בבדיקות המעקב לאחר מכן הרופאים טוענים שהרשתית מונחת במקומה אבל מזה חודשיים לפחות הראייה איננה תקינה וסובלת מלכלוכים בשדה הראייה וחוסר יכולת למקד יחד את 2 העיניים. האם זה תקין וכמה זמן לוקח עד שהראייה חוזרת למצבה הקודם ?

במידה והרשתית צמודה - ניתן לומר שהניתוח הצליח. לעיתים גם במצב זה אין חזרה מלאה של הראיה - יש לחכות מספר חודשים להתאוששות מלאה של הרשתית... כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח לגבי צילום OCT - לפעמים נותר נוזל בכמות מינימלית מתחת למרכז הרשתית, והצילום יכול לעזור באבחנה. כמו כן לפעמים החיגור עשוי לגרום לבעיות בתנועת העיניים ואף פזילה, דבר שעשוי להפריע למיקוד של שתי העיניים. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי קטרקט ורשתית בית חולים שערי צדק - בית חולים הלל יפה תיאום בדיקות וייעוצים 08-9760247 ניתוחים - 052-8109680 (7-9 בערב)

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים