ניתוח קטרקט בעין עם בצקת ברשתית

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

15/07/2019 | 12:14 | מאת: בת חן

היי ד״ר הלל, אבי בעל סוכרת שפגעה לו בעיניים וגרמה לבצקת ברשתית. מזה כ4 שנים הוא מטופל באיכילוב בזריקות מסוגים שונים (כרגע אווסטין). מאחר ויש לו קטרקט גבוה הומלץ לו לגשת לניתוח. ניגשנו ל2 מומחי קטרקט ונאמר לנו ע״י שני הרופאים דברים שונים. האחד אמר לבצע ניתוח באמצעות לייזר כיוון ומקטין את הסיכון להתפרצות בצקת, ואילו השני אמר שבמצב בו יש בצקת ברשתית לא כדאי לעשות ניתוח בלייזר. אשמח לקבל את דעתך בנושא. תודה רבה, בת חן

אין כל הבדל, אלו הן העדפות של המנתח - ללא קשר לבצקת. השאלה המשמעותית יותר בעיני היא אם יש צורך לבצע גם ניתוח רשתית - בשילוב עם הקטרקט. במקרים רבים עשוי לסייע להקטנת התלות בזריקות באופן משמעותי. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: [email protected] קביעת תור לייעוץ בירושלים: 3122*

19/07/2019 | 00:35 | מאת: בת חן

תודה רבה על תשובתך ד״ר, עזרת לנו מאד. האם ניתן להציע לרופא לדעתך לבצע ניתוח רשתית יחד עם הקטרקט? ועוד שאלה, האם הבצקת ברשתית עלולה להשפיע על סיכויי ההצלחה של ניתוח הקטרקט במידה ולא מבצעים יחד עם זאת ניתוח רשתית?

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים