שלום רב דוקטור, אשמח לדעתך הכללית בעניין.

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

11/06/2019 | 16:04 | מאת: אייל

כרטיס ביקור קצר: בן 62, לפני שנתיים ניתוחי קטרקט בשתי העיניים, מושתל עדשות בערכים של מינוס 10. לפני כשנה עברתי הליך של היפרדות זגוגית בשתי העיניים, (שהותיר "פלוטרס" ועכירות המשייטת בשתיהן), ומסתבר שבאחת העיניים קיימת היצמדות של הזגוגית ל"מקולה" (VMA), אולם ללא משיכה ויטראלית, והחמרה קלה ב-ERM. (אין הפרעה בחדות הראייה). חשבתי לעצמי שאולי כדאי כבר בשלב זה להזריק "אוקריפלסמין" ולא להמתין להחמרה עתידית, מה אתה אומר?

לדעתי ממש לא. במידה ויש החמרה ב- ERM - ובעיקר עיוות בשכבת הפוטורצפטורים - כפ ישניתן לראות בצילום OCא - ניתן לשקול ניתוח. זו האופציה העדיפה לדעתי. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) מרפאה ותיאום ניתוחים: 08-9760247 דוא"ל: [email protected]

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים