אבחון צילומי עיניים oct

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

10/03/2017 | 20:48 | מאת: donna

שלום לפני כמה ימים עברתי בדיקה OCT להלן הממצאים: עין ימין עובי מרכזי לפי המפה כ 260 מיקרון. מדגמת PVD חלקית עם משיכה קלה מאד על הרשתית – traction vitreomacular בגבול האפי של השקע הפובאלי. עובי הרשתית והמבנה השכבתי שלה בגדר הנורמה. אין חריגה מהמבנה התקין בשכבות שמתחת לרשתית. עין שמאל עובי מרכזי לפי המפה כ 435 מיקרון. מדגמת ממברנה אפירטינלית הגורמת עיבוי ניכר של הרשתית והשטחת השקע הפובאלי וכן גורמת לכך שפני שטח הרשתית בחתך יוצרים צורת שיני משור. לא הודגמה הצטברות חריגה של נוזלים. הדגמה הידרציה לא ציסטואידית של הרשתית. אין חריגה מהמבנה התקין בשכבות שמתחת לרשתית . דיווח פעולות אסותא מבקשת הסברים והמלצות לטיפול בהמשך תודה

בעין שמאל נראה כי יש צורך בניתוח לקילוף הממברנה מהרשתית, ובעין ימין יש צורך במעקב ובהחלט ייתכן צורך בניתוח עתידי. יש להדגיש כי לא מדובר בניתוח דחוף!! במידה ועדיין לא עברת ניתוח קטרקט - יש בהחלט לשקול ניתוח משולב, בהתאם לממצאי הבדיקה הקלינית. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) קביעת תור לייעוץ: 3122* (ירושלים) מרפאה: 08-9760247 (מודיעין עילית)) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים