בצקת ברשתית העין - מסוכן?

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

13/01/2017 | 02:50 | מאת: אייל

שלום, אחרי ניתוח הפרדות רשתית אובחנה בצקת ברשתית ונאמר שיש לקחת טיפות עיניים - נבנק למשך 3 חודשים. האם זה יעזור? האם הבצקת הינה דבר חמור? אודה להסבר קצר.

תלוי מה סוג הניתוח שעברת. כעיקרון עובר, אך אני נוהג לשלב כבר מהתחלת הטיפול טיפות סטרואידים, שאם אין תגובה נאותה לטיפול בטיפות - לתת טיפול אגרסיבי יותר כגון זריקת סטרואידים ליד העין (SUB THENON) ולא לחכות 3 חודשים. בברכה - ד"ר הלל גרייפנר מומחה לניתוחי רשתית - זגוגית וקטרקט (vitreo-retinal & cataract surgery) ייעוץ ומרפאה - 3122* (פרטי + קופות חולים) דוא"ל: [email protected] תיאום ניתוחים - 052-8109680

16/01/2017 | 00:40 | מאת: אייל

כמה זמן בכלל אפשר לקחת טיפות נבנק? אפשר גם מעבר לשלושה חודשים? הניתוח כמו שרשמתי היה הפרדות רשתית מלאה - ויטרוקומי.

אפשר לקחת גם מספר חודשים, אך אם לא עוזר תוך חודש בד"כ גם לא עוזר לאחר מכן.

24/01/2017 | 01:13 | מאת: אייל

איך ניתן לדעת אם עוזר? רק על ידי ביצוע OCT שוב? או שניתן לראות אם יש בצקן בעין גם ללא OCT? תודה.

15/07/2019 | 12:12 | מאת: בת חן

היי ד״ר הלל, אבי בעל סוכרת שפגעה לו בעיניים וגרמה לבצקת ברשתית. מזה כ4 שנים הוא מטופל באיכילוב בזריקות מסוגים שונים (כרגע אווסטין). מאחר ויש לו קטרקט גבוה הומלץ לו לגשת לניתוח. ניגשנו ל2 מומחי קטרקט ונאמר לנו ע״י שני הרופאים דברים שונים. האחד אמר לבצע ניתוח באמצעות לייזר כיוון ומקטין את הסיכון להתפרצות בצקת, ואילו השני אמר שבמצב בו יש בצקת ברשתית לא כדאי לעשות ניתוח בלייזר. אשמח לקבל את דעתך בנושא. תודה רבה, בת חן

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים