דלקת שתן ומערכת מאספת כפולה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

06/09/2009 | 23:17 | מאת: דליה

שלום רב, ביתי בת חצי שנה עם מערכת מאספת כפולה בצד שמאל. בגיל שלושה חודשים עברה דלקת שתן וכליות (ללא ממצאי דלקת בדם אך עם חום גבוה וטיפול אנטיביוטי בוריד). מאז הומלץ על רספרים יומי למניעה. אנו בהתלבטות: מצד אחד לא ששים לתת לה אנטיביוטיקה רבה כל כך בגיל זה גם מתוך פחד לחסינות ולדלדול מערכת חיסונית. מצד שני מעדיפים להימנע מבדיקה פולשנית (מכר שלנו נפגע מזיהום בכליות שחדר כנראה בטעות בעת בדיקה כזו). הבנתי שהרופאים חלוקים בדעתם לגבי צורך בטיפול אנטיביוטי ממושך והן לגבי צורך בבדיקה. אשמח לשמוע דעתך וכן לדעת האם יש דרך לבדיקה לא פולשנית להעריך חשד לרפלוקס או לקשיי תיפקוד אחרים.

08/09/2009 | 16:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

את בעצם שואלת מה דעתי לגבי ביצוע ציסטוגרפיה. לדעתי צריך לדעת להשתמש בבדיקה זו , אין לבצע אותה בקלות הדעת אך מצד שני מדובר בבדיקה חשובהלאבחנה של רפלוקס. במקרה של מערכת מאספת כפולה ש סיכוי גבוהה יותר להמצאות רפלוקס. בדיקת מיפוי כליות יכולה להעריך האם יש צלקות בכליה בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים