תוצאות מדאיגות של אולטרסאונד כליות תינוקת בת 9 חוד

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

03/09/2013 | 13:44 | מאת: ענה

שלום רב! בתי התינוקת בת 9 חודשים סבלה מדלקת בדרכי השתן ולאחר תום הטיפול האנטיביוטי הופנתה לאולטרסאונד כליות. בבדיקה נמצאה כליה ימניצ באורך 5.1 ס"מ ללא הידרונפרוזה. לעומת זאת, לגבי כליה שמאלית מצויין אורך 5.6 ס"מ עם החרבה גסה של מערכת המאספת, כולל אורטר המקורב ורוחב אגן כליה 1.8 ס"מ. אין עדות לתהליך ציסטי או סולידי בכליות. מה משמעות הממצאים אלה? מה כדאי לבדוק? על מה זה מעיד? במהלך ההריון באחת הבדיקות נצפתה הרחבת כליה, אך ביתר הבדיקות התוצאות היו תקינות ובגדר הנורמה.

12/09/2013 | 15:25 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ממצא זה מחשיד לכך שיש רפלוקס של שתן מהשלפוחית לכליות. במקרים אלו מבצעים ציסטוגרפיה ולעיתים גם מיפוי כליות בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים