הידרונפרוזיס

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

05/05/2013 | 10:47 | מאת: שיר

שלום, בני עבר ניתוח פיאלופלסטיקה לתיקון UPJ בכליה שמאלית (מום מולד) בגיל 3 חודשים- הניתוח כשל. בגיל שנה בני עבר ניתוח נוסף - בשיטת אנדופיאלוטמיה במעקב אולטרסאונד שלאחר הניתוח , ראו שיפור בגודל הכליה, מיפוי הכליות היה תקין , ללא הידרונפרוזיס. לאחרונה ביצענו אולטרסאונד, להלן התוצאות: " כליה שמאלית 9.9 ס"מ , הידרונפרוזיס בינוני עם הרחבה ניכרת של האגן עד 5.6 ס"מ בהרחבה.פרנכימה שמורה, שופכנים לא מורחבים, שלפוחית השתן תקינה." לאחר כשבוע ביצענו אולטרסאונד נוסף , התוצאות תקינות ללא הידרונפרוזיס וללא הרחבה. בני היום בן 5 , לא סובל מזיהומים בשתן, ללא כאבים, מרגיש טוב. יש לציין , שגם בעבר נוצרו פערים בין בדיקה אחת לבדיקה אחרת. (לאור התוצאות השונות ביצענו מיפוי כליות והמיפוי היה תקין) אודה לקבלת מענה ולעזרה בהכוונה במה מדובר, הורים דואגים מאוד מאוד, תודה רבה שוב,

07/05/2013 | 18:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שיר , אני בהחלט יכול להבין שאתם מבולבלים שכן התשובות לא עיקביות. כדי לענות על השאלות שלך אני צריך לבדוק אותו ולראות את הצילומים . על סמך מה שכתבתם כאן אינני יכול לתת תשובה מקצועית. באופן כללי אומר שבמקרים כמו אלו לעיתים אני מבצע בדיקות נוספות כמו לדוגמא: MRI של דרכי השתן או לעיתים בדיקה תחת הרדמה של הזרקת חומר ניגוד לשופכן. בעבר היה נהוג לבצע בדיקת IVP , כיום כמעט לא מבצעים את הבדיקה אך לדעתי במקרים מיוחדים עדיין יש מקום לבצע את הבדיקה. אשמח לעזור לכם. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים