תיקון רפלוקס וכאבים וזיהומים לאחר שנים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

30/11/2018 | 09:34 | מאת: רינת זיו

בגיל שבועיים ביתי אובחנה ברפלוקס דרגה 4 וחצי עם מערכת מאספת כפולה שני הצדדים עברה הזרקת דפלוקס דוצ בגיל 7 כיום בת 16 סובלת מזה כשמונה חודשים מכאבים עזים באזור הכליות ושלפוחית השתן היו לה 4 זיהומים בכליות ובשתן ב8 חודשים האחרונים ציסטוגרפיה אחרונה לפני כחודש הדגימה שאין ריפלוקס בנוסף אולטרסאונד כליות ובטן תקין סיטי כליות גם תקין מלבד הרחבה קלה של מערכת מערכת מאספת משמאל מלמטה לכליה והסתיידויות גסות של הדיפלוקס האם הסתיידויות גורמות לכאבים? בנוסף האם ניתן לסמוך על ציסטוגרפיה או שישנה בדיקה נוספת לאבחון שאין רפלוקס פעיל?

שלום רב ראוי לדעת אם הזיהומים מלווים בחום או לא. הבדיקה לאבחן אם קיים או לא קיים רפלוקס היא הציסטוגרפיה. לעתים מבצעים מספר מחזורים של הבדיקה כדי לדעת בוודאות שהרפלוקס לא קיים. "ההסתיידויות" שנראו באזור ההזרקה הן תופעות ידועות ולא הן שגורמות לכאבים אלא אם יש גם אבנים ממש ולא רק הסתיידות של החומר שהורק. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים