מערכת מאספת כפולה בעובר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/10/2018 | 16:04 | מאת: בת אל

היי. במהלך סקירת מערכות מורחבת אצל פרופסור ברונשטיין נאמר כי לעוברית יש מערכת מאספת כפולה בכליה ימין ( שני צינורות) ללא הרחבה . בנוסף השקיפות העורפית אצל העוברית הייתה מוגברת ( 3 ממ) בוצעה בדיקת סיסי שיליה והתקבל ציפ גנטי תקין. האם יש קשר בין השקיפות לבין המערכת המאספת? האם אחרי שהציפ הגנטי תקין יש סיבה לפחד שהמערכת המאפסת מצביעה על תסמונת כלשהי ? האם זה נחשב כמום?

בקר טוב השאלות צריכות להיות מופנות למומחה בגנטיקה. מערכת כפולה היא ממצא מאד שכיח. להרבה אנשים יש מערכת כפולה באחת הכליות שיכולה להיות מלאה או חלקית ואין כל הפרעה. עם זאת ישנם מומים מולדים בכליות ששכיחים יותר במערכת שתן כפולה. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים