למה ציסטוסקופיה ו-TURBT מבוצעים בנפרד?

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

18/08/2018 | 06:42 | מאת: דוד

האם היחס בין שתי הפרוצדורות האלה לא זהה ליחס שבין קולונוסקופיה ופוליפקטומי שנעשות בבת אחת במידת הצורך באמצעות אותו ציוד? האם הציסטו-אורו-רטרוסקופ אינו מאפשר לבצע TURBT מיד עם זיהוי גידול חשוד? האם הסיבה שזה לא נעשה ביחד היא סיבה בירוקרטית, בגלל שפוליפקטומי מבוצעת ע"י גסטרואנטרולוגים ולכן לא מוגדרת כניתוח ואילו TURBT מבוצעת ע"י אורולוגים ולכן היא מוגדרת כניתוח, למרות שבעצם מדובר בפרוצדורות זהות?

שלום רב ציסטוסקופיה היא פעולה אבחניתית שיכולה להיעשות גם ללא הרדמה וללא אשפוז. TURT - זה ניתוח שמצריך הרדמה כללית או אזורית ולאחריו לרוב משאירים קטטר לניקוז ומצריך אשפוז. זה שונה מקולונוסקופיה שלרוב נעשית בסדציה ומאפשרת לעשות פעולה של ביופסיה וכריתת פוליפים מסויימים. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים