דלקת בשתן לילדה בת 3- דחוף!!!!

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

05/12/2017 | 10:29 | מאת: מאיה

ד"ר שלום, בתי בת 3 במהלך החודש וחצי האחרונים היא סבלה פעמיים מחיידק בשתן- Proteus mirabilis בשתי הפעמים היא טופלה באוגמנטין במשך 10 ימים. לאחר סיום הפעם האחרונה חיכינו כמה ימים ועשינו תרבית חוזרת ושוב התוצאה- Proteus mirabilis 10,000-100,000 עשינו אולטרסאונד כליות ושלפוחית וראו גם את הקיבה והכול היה נראה תקין. בדיקות דם יצאו תקינות מלבד- BILIRUBIN TOTAL- יצא 0.28 GOT (AST- יצא- 46 GPT (ALT- יצא 16 C-REACTIVE PROTEIN- יצא- 20.3 נשלל צליאק השאלה שלי- 1. מה עושים, מדוע החיידק שוב חוזר והאנטיביוטיקה לא מחסלת אותו? 2. האם יכול להיות שאנחנו מפספסים משהו אחר? יש לציין שבתי לא מתלוננת על כאבים בזמן מתן שתן, האם יכול להיות שהמקור של החיידק מגיע ממקום אחר בגוף? 3. כיצד לדעתך יד להתנהל עכשיו? בדיקות נוספות? עוד סבב של אנטיביוטיקה? אשמח לתשובתך, אני כבר ממש לחוצה!!!!! תודה רבה, מאיה

שלום רב חידק זה אופיני כאשר יש גם אבן בדרכי השתן. יתכן שמלבד אולטרסאונד ראוי לעשות עוד הדמיה כגון צילום בטן כדי להוכיח אם יש אבן בדרכי השתן. חשוב אם לילדה יש חום עם הדלקות בברכה פרוופ' לבנה

09/12/2017 | 11:18 | מאת: מאיה

פרופסור לבנה שלום תודה על המענה המהיר והענייני. אף אחת מהדלקות לא לוותה בחום או בכל סימפטום אחר. בפעם ה- 1 היא התלוננה על כאבים בזמן מתן שתן ולכן לקחנו תרבית. בדיקות השתן הכלליות יצאו תקינות לגמרי בכל 3 הפעמים... יש לציין שהשפתיים בפות עדיין סגורות... אנחנו עכשיו מורחים משחה כדי לנסות לפתוח אותן... האם יש מקום לבצע ציסטוסקופיה או מיפוי כליות? שוב תודה. אני לחוצה נורא ומקווה למצוא את מקור הזיהום וכיצד לטפל בו...

מנהל פורום אורולוגיית ילדים