ילד בן 7 עם בעיות התהגות קשות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/08/2020 | 12:21 | מאת: מיה

שלום רב אני כותבת כאן בסערת רגשות אני מאבדת את עצמי מרוב תסכול . הבן שלי בן 7 עולה לכיתה א בקרוב כרגע בכיתה א' גנית עקב אי בשלות רגשית ..עקשן מאוד לא ממושמע עושה מה שבא לו יש לו התקפי כעס איומים עד שהוא מתחיל להרביץ לחבוט בי בדברים ואף לקלל ולהתפרע . ניסיתי כל טיפול אפשרי , טיפול רגשי , רכיבת סוסים , ריפוי בעיסוק , קייטנות חוגים , מבלה איתו מלא זמן . ניסיתי לדבר איתו ולהסביר ולהכיל את כעסיו אך ללא הועיל ממשיך להתפרע , איומים , עונשים ..כלום לא עוזר הוא הופך לילד יותר אלים וכועס . ההתנהגויות שלו מביכות אותי אני כבר חוששת לצאת איתו מהבית , הצעקות שלו בלתי נסבלות , משתטח על הרצפה זורק חפצים מרביץ לי מקלל אותי כל האנשים סביבי מאיצים בי לעשות משהו בנידון אבל מה אפשר לעשות ??? יש לציין שבהיותו יותר צעיר הייתי סטודנטית להנדסה מה שדרש ממני המון היעדרויות והבן שלי היה המון אצל סבתא הבעיות שלי עם בעלי היו גלויות לעיניו , אני חושבת שזה גורם מאוד משפיע . מה עליי לעשות ?? האם המצב הפיך ??

הי מיה, אני שומעת את המצוקה וחוסר האונים שאת שרויה בו. קשה לי למנות מכאן את הגורמים להתנהגותו,זה משהו שיוכל להעשות רק לאחר הערכה מקיפה שלו וגם של המשפחה/הורים. לכן אני ממליצה לך בחום לגשת להדרכה הורית אצל מטפלת מוסמכת המתמחה ביעוץ והכוונה הורית. את יכולה גם לבחון את גישת "הסמכות ההורית החדשה" ולבדוק אם זה משהו שיכול להתאים לך. בנתיים נסי לא להאשים את עצמך או את ילדך. אתם צריכים למצוא ביחד את הדרך - כשעלייך האחריות להיות המובילה- וחשוב מאוד לפנות לעזרה מקצועית - פנים אל פנים - בהקדם האפשרי. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים