אכילה רגשית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/04/2016 | 20:47 | מאת: מרב

שלום רב, בני בן 3.5 ילד חכם אבל נורא רגיש בוכה יתר על המידה מכל מכה נפגע בקלות.. לפני כ3 חודשים החלטנו לגמול אותו ממוצץ זה ממש לא היה קשה כפי שחשבנו למרות שהיה מאד מחובר אליו ובכל מצב שהיה קצת עייף או נפגע היה נרגע עם מוצץ..חשוב לי לציין כי לאחרונה (8)חודשים נולדה לו אחות שזה גבה מאיתנו המון התקפי זעם וקנאה שחשבתי שעברו לו אבל כעת אנחנו בחופשת פסח ואני מרגישה שהוא נורא משועמם אז הוא עושה המון שטויות ולפעמים מחקה את התינוקת ע"מ למשוך תשומת לב. לאחרונה התחיל לו כמו מין בולמוס כזה הוא קם בבוקר כבר לא רגוע מבקש לאכול משהו אני מכינה ארוחת בוקר בריאה ואז מבקש עוד משהו ובכל פעם שמשעמם לו הוא מבקש אוכל או סוכריה או אפילו ירק או פרי זה לא חייב להיות שוקולד כי הוא יודע שאני מאד מקפידה על תזונה בריאה אבל הוא מבקש ממני אורז ב7 בבוקר או ביצה קשה אחרי שסיים לאכול צהריים... קשה לי עם זה שאני צריכה לסרב לו לאכול ובכלל הוא נכנס לטירוף כזה ודופק עם הרגליים וצועק שהוא רעב.. היום בלילה הוא ביקש למצוץ משהו לפני השינה נתתי לו סוכריה קטנה והוא סיים וביקש עוד משהו אז הצעתי לו את המוצץ של אחותו לא יודעת אך עשיתי נכון אבל ראיתי שהילד במין טירוף כזה ולא מצליח לישון למרות שהיה מאד עייף חרק שיניים הכניס אצבעות לפה. הוא לקח את המוצץ בהתחלה קצת צחק ואמר שזה לא בשבילו ושזה רק של קטנים אבל תוך שניהם דחף אותו לפה ממש התענג עשה קולות ונרדם תוך שניות. בעלי נורא כעס שסיפרתי לו לטענתו החזרתי את הילד אחורה ונתתי לו פתח לחזור למוצץ האם הילד צריך להתמודד עם לחץ כזה? החופשה לא עושה לו טוב אין לו שגרה ולצערי אני לא יכולה להעסיק אותו 24 שעות ביממה יש לי תינוקת ועבודת בית

שלום מרב, זה נשמע שעם כל העומס של החיים, את יודעת לזהות ממה בנך מושפע ולמה הוא זקוק.את מבינה שבנך כרגע מושפע מהפרת השיגרה וקצת משועמם והולך לאיבוד בלי סדר היום הקבוע אליו הוא מורגל. נוסף על כך הוא מתקשה למצוא את מקומו לצד אחותו התינוקת ומאותת לכם שהוא זקוק לכם יותר ממה שהוא מקבל כרגע. המצב הזה יוצר אצלו מתח ותסכול והוא מחפש נואשות דרכים להרגיע את עצמו, ככל הנראה גם דרך אכילה. ברמה הקונקרטית לגבי האוכל, כדאי לנסות עד כמה שניתן לשמור על סדר הארוחות, ואם הוא מבקש תוספות אז נסי להציע לו אלטרנטיבות בריאות - עוד סלט, עוד ירק, עוד פרי וכיוב'. בנוסף לא הייתי מציעה לו שוב את המוצץ, אלה מחפשת עבורו אלטרנטיבות שיסייעו לו להרגע כמו למחוץ כדור גומי רך, או אפילו ללטף אותו קצת לפני השינה, להשמיע איזו מנגינה נעימה שתעזור לו להרגע, ולהמשיך ולקיים טקס שינה ברור. הדבר החשוב ביותר שצריך לעשות וזאת למרות כל הקושי ועומסי החיים, הוא למצוא עבורו זמן בלוז שיהיה רק שלו, פעם עם אמא ופעם עם אבא. לנסות לארגן עבורו פעילויות במהלך היום, בבית או מחוצה לו, ולהיות סבלניים ומכילים כלפיו. לשם כך ממליצה לנסות לגייס את עזרת המשפחה המורחבת או להתארגן לכך בינך ובין האב. כל טוב וחג שמח, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים