חשד IUGR

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

01/10/2012 | 16:01 | מאת: עליזה

חשד לIUGR בגלל שהועבר קטן בכמעט שבועליזה08:16 01.10.12שלום רב : בסקירה השנייה המורחבת גילו אצלי עובר קטן בכ10 ימים ומוקד אקוגני בחדר ימין בלב הופנתי ליעוץ גנטי ושם נאמר לי שכדאי לי על דיקור מי שפיר בנוסף בבדיקה של אקו לב עוברי , חלבון עוברי שקיפות עורפית בדיקות דם הכול יצא תקין גם שתן דם ווירוסים , וגם מבחינה של הלב חשוב לציין שהעובר היה קטן מההתחלה וזה עקבי מסקירה לאולטרסאונד ב30.9.2012 עברתי בדיקת ממדים וזרמים כמות מים תקינה אך הבטן והראש קטנים לשבוע בו אני נמצאת 28 ו4 ימים אני אמא לילד בן שנתיים ושנולד במשקל 2.750 בניתוח קיסרי עקב בעיה לבבית שלי VSD 1 האם כדאי לי לבצע מי שפיר למרות שאני צעירה אני בת 27 2 האם החשד של חשד לIUGR בגלל שהועבר קטן בכמעט שבועליזה08:16 01.10.12שלום רב : בסקירה השנייה המורחבת גילו אצלי עובר קטן בכ10 ימים ומוקד אקוגני בחדר ימין בלב הופנתי ליעוץ גנטי ושם נאמר לי שכדאי לי על דיקור מי שפיר בנוסף בבדיקה של אקו לב עוברי , חלבון עוברי שקיפות עורפית בדיקות דם הכול יצא תקין גם שתן דם ווירוסים , וגם מבחינה של הלב חשוב לציין שהעובר היה קטן מההתחלה וזה עקבי מסקירה לאולטרסאונד ב30.9.2012 עברתי בדיקת ממדים וזרמים כמות מים תקינה אך הבטן והראש קטנים לשבוע בו אני נמצאת 28 ו4 ימים אני אמא לילד בן שנתיים ושנולד במשקל 2.750 בניתוח קיסרי עקב בעיה לבבית שלי VSD 1 האם כדאי לי לבצע מי שפיר למרות שאני צעירה אני בת 27 2 האם החשד של IUGR זה רק כשיש פער של שלושה שבועות 3 אני די מבולבלת ומפחדת מהבדיקה ומהתוצאה שיכולה להיות , או שיגידו לי להפסיק חלילה הריון 4 פרופסור בן עמי הציע לי לעשות את בדיקת מי השפר המהירה בשבוע 32 כי אם תהיה לידה הסיכוי של העובר לשרוד יותר גדול מאשר בשבוע כזה 28IUGR זה רק כשיש פער של שלושה שבועות 3 אני די מבולבלת ומפחדת מהבדיקה ומהתוצאה שיכולה להיות , או שיגידו לי להפסיק חלילה הריון 4 פרופסור בן עמי הציע לי לעשות את בדיקת מי השפר המהירה בשבוע 32 כי אם תהיה לידה הסיכוי של העובר לשרוד יותר גדול מאשר בשבוע כזה 28 האם כדאי לעשות? 5 איזה בדיקות נוספות אני צריכה לעבור או לבקש מהרופא בגלל שיש חשד ל חשד לIUGR בגלל שהועבר קטן בכמעט שבועליזה08:16 01.10.12שלום רב : בסקירה השנייה המורחבת גילו אצלי עובר קטן בכ10 ימים ומוקד אקוגני בחדר ימין בלב הופנתי ליעוץ גנטי ושם נאמר לי שכדאי לי על דיקור מי שפיר בנוסף בבדיקה של אקו לב עוברי , חלבון עוברי שקיפות עורפית בדיקות דם הכול יצא תקין גם שתן דם ווירוסים , וגם מבחינה של הלב חשוב לציין שהעובר היה קטן מההתחלה וזה עקבי מסקירה לאולטרסאונד ב30.9.2012 עברתי בדיקת ממדים וזרמים כמות מים תקינה אך הבטן והראש קטנים לשבוע בו אני נמצאת 28 ו4 ימים אני אמא לילד בן שנתיים ושנולד במשקל 2.750 בניתוח קיסרי עקב בעיה לבבית שלי VSD 1 האם כדאי לי לבצע מי שפיר למרות שאני צעירה אני בת 27 2 האם החשד של IUGR זה רק כשיש פער של שלושה שבועות 3 אני די מבולבלת ומפחדת מהבדיקה ומהתוצאה שיכולה להיות , או שיגידו לי להפסיק חלילה הריון 4 פרופסור בן עמי הציע לי לעשות את בדיקת מי השפר המהירה בשבוע 32 כי אם תהיה לידה הסיכוי של העובר לשרוד יותר גדול מאשר בשבוע כזה 28 5 איזה בדיקות אני צריכה לבקש מהרופא בגלל החשד IUGR או כדי לשלול אותו

שלום רב, אני מאוד מבינה את הבלבול ואת הקושי בקבלת החלטות כאלה,אך אנני יכולה להגיד לך מהי ההחלטה הנכונה,כי אף אחד בעצם לא יודע מהי בעיקרון,מגדירים IUGR לפי הערכת משקל של העובר במידה והיא מתחת לאחוזון 10 לשבוע הריון.אחוזונים מחושבים רק משבוע 22 ומעלה. אם היה פער בין תאריך וסת אחרונה לתוצאות האולטרא-סאונד כבר בשבועות ראשונים עושים תיקון של גיל הריון. לגבי הנחיצות של מי שפיר,אנני יכולה להגיד לך,עליך להתיעץ עם רופא הנשים המטפל שלך,לקחת בחשבון את הכל מעקב ההריון ולהחליט. לצורך בירור ומעקב לIUGR צריך לעשות בדיקות דם לוירוסים ומעקב אולטרא סאונד. בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה